ΒΙΝΤΕΟ: Κραυγή απόγνωσης από τους νεφροπαθείς της Λέσβου

ΠΗΓΗ ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Έκκληση βοήθεια απευθύνουν οι νεφροπαθείς της Λέσβου για την ενίσχυση με νεφρολόγους γιατρούς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρουν οι ασθενείς, η μονάδα θα έπρεπε να έχει τρεις γιατρούς αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξυπηρετείται από έναν, μετά από συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις γιατρών.

Οι νεφροπαθείς ανέφεραν στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι πρέπει να  προκηρυχτεί εν νέου μόνιμη θέση Διευθυντή ή ακόμα και Επιμελητή Ά, με μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα δηλαδή, και τότε ενδεχομένως να υπάρξει ενδιαφέρον. Ζητούν ακόμα να μπει και το Βοστάνειο Νοσοκομείο στην κατηγορία των «άγονων» δίδοντας περισσότερα κίνητρα σε γιατρούς καθώς πλέον παρατηρείται πολύ συχνά να προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις στο Βοστάνειο και να μην εκδηλώνεται ενδιαφέρον.

Ο σύλλογος νεφροπαθών Λέσβου έχει 85 μέλη από τα οποία τα 60 εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου κάθε δύο μέρες «παίρνουμε παράταση ζωής» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γραμματέας του Συλλόγου Σίμος Ευθυμιάδης. Τα υπόλοιπα 25 μέλη τους, εξυπηρετούνται από ιδιωτική μονάδα που εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί στη Μυτιλήνη.

«Υπάρχει και αυτή η μονάδα που καλύπτει κάποια μέλη μας, όμως θέλουμε επάρκεια στη Μονάδα μας στο δημόσιο σύστημα υγείας, άλλωστε τα επείγοντα περιστατικά και από αυτή τη μονάδα στο Βοστάνειο καταλήγουν» σημειώνουν οι νεφροπαθείς.

Να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος νεφροπαθών πολλές φορές πήρε υποσχέσεις ότι η θέση ή οι θέσεις θα καλυφθούν, κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη και αυτός ήταν ο λόγος που πριν από λίγο καιρό παραιτήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Στη διαμαρτυρία του Σαββατου βρέθηκε και η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα η οποία σημείωσε ότι έχει θέσει ξανά το θέμα στη Βουλή λαμβάνοντας ως απάντηση ότι οι θέσεις θα καλυφθούν.

Πηγή https://www.ertnews.gr /