Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο Κλειστό Γήπεδο της Νεάπολης

Με ιδιαίτερη χαρά παραδόθηκε, την Παρασκευή 12/11/2021, στον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μυτιλήνης κ. Πιττό Παναγιώτη ο δεύτερος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής που προμηθεύτηκε η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA), προκειμένου να τοποθετηθεί στο πρόσφατα ανακαινισμένο Κλειστό Γήπεδο της Νεάπολης.

Παράλληλα και προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση των εν λόγω ιατρικών συσκευών, σε περίπτωση ανάγκης, διοργανώθηκε χθες Κυριακή 14/11/2021, με πρωτοβουλία της Ένωσής μας, εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών (BLS) και χρήσης απινιδωτή (AED), σε χώρους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, που παραχωρήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Η εκπαίδευση, στην οποία προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των ομάδων των Τοπικών Επιτροπών Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης Λέσβου, που προπονούνται ή αγωνίζονται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, πραγματοποιήθηκε από καταρτισμένο προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. Μυτιλήνης, με τη συνδρομή στελεχών του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και εκπροσώπου της ΕΠΣ Λέσβου, ενώ είχε ως στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, πάνω σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και ορθού χειρισμού αυτόματων απινιδωτών.  

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιχαλακέλης Παύλος και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Ντουρουντούς Ελευθέριος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης τηρήθηκαν αυστηρά από όλους τους συμμετέχοντες τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία υγειονομικά μέτρα, για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοïού (Covid-19).