Παρέμβαση του Γιάννη Μπουρνου για την τοποθέτηση κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Βουναράκι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Γ. Μπουρνούς: Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας να μην τοποθετηθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Βουναράκι.

Σε κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης προέβη ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, προκειμένου να μην τοποθετηθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Βουναράκι Μυτιλήνης.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, που παρεμβαίνει επίσημα για δεύτερη φορά για το θέμα,  είχε γνωστοποιήσει εγκαίρως με επιστολή του προς τον κ. Πιερρακάκη, στις 27 Αυγούστου 2021, την ανησυχία και την εναντίωση των κατοίκων σχετικά με την επικείμενη τοποθέτηση της κεραίας στην περιοχή, ενώ, παράλληλα, στην ίδια επιστολή είχαν εκτεθεί εκτενώς οι λόγοι που καθιστούν παντελώς ακατάλληλη την περιοχή για την εγκατάσταση αυτή.

Συμμεριζόμενος την ανησυχία και στηρίζοντας έμπρακτα το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί, εκ νέου, τον Υπουργό να προβεί άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στo Βουναράκι της Μυτιλήνης και να ανακληθεί κάθε σχετική άδεια που εξέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

 

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2021

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Θέμα: «Ανάκληση απόφασης τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Βουναράκι Μυτιλήνης».

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφορά με την επιστολή του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης, με την οποία εκφράζονται η έντονη διαμαρτυρία και η εναντίωση του σχετικά με την επικείμενη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Βουναράκι Μυτιλήνης.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού και, ειδικότερα, σε σημείο που γειτνιάζει με χώρο άθλησης παιδιών και με νηπιαγωγείο, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής και των όμορων συνοικιών.

Καλείται ο Υπουργός να προβεί άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια  προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση της ως άνω κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην τοποθεσία Βουναράκι Μυτιλήνης και να ανακληθεί κάθε σχετική άδεια που εξέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Μπουρνούς Ιωάννης