ΒΙΝΤΕΟ: Με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά οι πιστοί στους ναούς

ΠΗΓΗ MEGA TV

Πολιτική κόντρα πυροδοτεί η απόφαση εξαίρεσης των εκκλησιών από τους χώρους όπου υπάρχει υποχρέωση πραγματοποίησης rapid test.

Με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στους ναούς οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τους ιερείς και τους εργαζόμενους στους θρησκευτικούς χώρους οι οποίοι θα προσέρχονται στις εκκλησίες με αρνητικό τεστ.

 

Κόντρα για τους χώρους λατρείας

Η εξαίρεση των χώρων θρησκευτικής λατρείας από την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ για την είσοδο έχει προκαλέσει, ωστόσο, και πολιτική κόντρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, απάντησε στις αιτιάσεις για την κυβερνητική απόφαση.

«Είναι δυνατόν να λέμε στα σοβαρό ότι εξομοιώνουμε την ανάγκη του πιστού για τη θρησκευτική λατρεία, με το να πάει να κόψει τα νύχια της μία κυρία ή να φτιάξει τα μαλλιά της ή να αγοράσω εγώ ένα παντελόνι;» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του και ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για την επέκταση του μέτρου που αφορά στην επίδειξη του τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

«Όταν η κυβέρνηση έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έλεγε συνεχώς “όχι”, κλείνοντας με νόημα το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους, όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Βάζουμε περιορισμούς μάσκας και αποστάσεων και στο προσωπικό να κάνουν rapid και αυτά εσείς στην αριστερά πρέπει να τα καταλαβαίνεται διότι για συνταγματικούς περιορισμούς μιλούσατε όταν συμμετείχατε στις πορείες για τον Κουφοντίνα» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 Νοεμβρίου.