Νότη πάμε να κάνουμε ένα πραγματικό γκάλοπ?

 

Γράφει ο "παραπολιτικος......"

Στην πολιτική τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα είναι θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης καταστάσεων και γεγονότων. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα κόμματα και οι πολιτικοί προσλαμβάνουν και δαπανούν πολλές χιλιάδες ευρώ στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, ανάλογα τι τους βολεύει κάθε φορά.

Στις 10 Οκτωβρίου με άρθρο μας εδώ στο Lesvospost με τίτλο «Δημοσκόπηση παγίδα που θα βγάλει Βάστρια», είχαμε προαναγγείλει την δημοσκόπηση και το αποτέλεσμα αυτής η οποία διεξάγονταν με θέμα το μεταναστευτικό.

 

Συγκεκριμένα αναφέραμε :

«Πέραν των κλασσικών ερωτήσεων που περιλαμβάνει η δημοσκόπηση, αν είστε ευχαριστημένοι από την διαχείριση του μεταναστευτικού, αν οι τοπικοί άρχοντες (περιφερειάρχης, δήμαρχοι κτλ) το χειρίζονται καλά, αν ο Υπουργός κ. Μηταράκης έχει πετύχει την αποσυμφόρηση κτλ. το βασικό ερώτημα – παγίδα είναι το αν θέλετε να παραμείνει η δομή στο Μαυροβούνι ή να μεταφερθεί στην θέση Βάστρια εκτός αστικού ιστού. Τρίτη επιλογή, ας πούμε να κλείσει το Μαυροβούνι και να μην γίνει η Βάστρια, ή να γίνει ένα μικρό καταγραφικό κέντρο δεν υπάρχει. Ουσιαστικά είναι σαν να ρωτάς κάποιον θες να σε σκοτώσω με μαχαίρι ή πιστόλι, αλλά δεν του δίνεις άλλη επιλογή την οποία προφανώς και θα ήθελε, να ζήσει ας πούμε. Έτσι το αποτέλεσμα είναι αυτό που εσύ θες να βγει προς τα έξω. Ότι θέλει να πεθάνει. Η λογική εξέλιξη μιας δημοσκόπησης αν ήθελε το υπουργείο να έχει αποτέλεσμα προκειμένου να καταγράψει την πραγματικότητα είναι το ερώτημα αν ο κόσμος επιθυμεί ή όχι δομή στην Λέσβο. Και στην συνέχεια αν επιθυμεί Μαυροβούνι ή Βάστρια. Επί της ουσίας το Υπουργείο αναμένεται να βγάλει ένα μεγάλο ποσοστό ότι οι Λέσβιοι επιθυμούν την Βάστρια, χωρίς ωστόσο αυτό να ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

 

Δέκα μέρες μετά λοιπόν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής έγιναν γνωστά και επιβεβαίωσαν τα όσα γράφαμε τότε.

Το 51,4% στην Λέσβο επιθυμεί να γίνει η δομή στην Βάστρια και το 24,1 % να παραμείνει στο Μαυροβούνι. Υπάρχει και ένα 24,5 5 που απάντησε δεν ξέρω δεν απαντώ. Στην Χίο το αντίστοιχο ποσοστό είναι 42% λέει ναι στην νέα δομή στο Αίπος, ενώ το 24% λέει να παραμείνει η Βιάλ, ενώ και εδώ το δεν ξέρω δεν απαντώ είναι επίσης υψηλό στο 33,6%. Στην Σάμο τώρα τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ της νέας δομής με 77.8%, και μόλις το 8,5 τάχθηκε υπέρ του να παραμείνει η παλιά δομή. Ωστόσο εδώ το ερώτημα ήταν άνευ ουσίας καθώς η νέα δομή έχει ήδη κατασκευαστεί και λειτουργεί. Με αυτό λοιπόν το αποτέλεσμα ο Υπουργός προσπαθεί να μας πείσει ότι ο κόσμος της Λέσβου και της Χίου συμφωνούν με τα σχέδια του για την κατασκευή υπερδομών στα νησιά.

Ελάχιστα τον απασχολεί αν αυτό το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

Εγώ θα πρότεινα λοιπόν στον κ. Μηταράκη, να έρθει μια μέρα στην Λέσβο και να περπατήσει στην Ερμού, στην προκυμαία, στις καφετέριες και να κάνει μια μικρή περιοδεία. Και να κάνει το αντίστοιχο και στην Χίο.

Εφόσον οι μισοί και πλέον Λέσβιοι και Χιώτες συμφωνούν με τα σχέδια του για τις δομές, φανταζόμαστε πως θα του το πουν και κατ ιδίαν και θα επιβεβαιώσει και στην πράξη την δημοσκόπηση.

ΥΓ: Με το 77% ως δεδομένο στην Σάμο, θα επαναφέρουμε την πρόταση μας για να μεταφερθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από την Λέσβο και την Χίο εκεί και να κλείσουν οι υφιστάμενες. Όπως άλλωστε έχει πει και ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, στην Λέσβο θα μείνουν χίλιοι μέχρι το Δεκέμβρη. Οπότε μαζί με τους 200 στην Χίο και τους 300 στην Σάμο, η δομή στην Σάμο θα είναι και πάλι άδεια και θα έχουν κλείσει και αυτές της Λέσβου και της Χίου.

 

Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Υπουργό λοιπόν…