ΒΙΝΤΕΟ: «Καμπανάκι» ειδικών για νέο κύκλο διασποράς - Ανησυχία προκαλεί η πλήρης ελευθερία των εμβολιασμένων

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι επιστήμονες μετά την ανακοίνωση για την κατάργηση των lockdown από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τις νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους.

Ο γιατρός του Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος δήλωσε ότι δεν είναι η ώρα για  τέτοιες ελευθερίες και ότι δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση ότι η πανδημία τελείωσε ενώ και άλλοι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για ριψοκίνδυνη κίνηση χωρίς ασφαλιστικές δικλίδες.

Καμπανάκι κινδύνου από τους επιστήμονες για τα νέα μέτρα που δίνουν απόλυτη ελευθερία στους εμβολιασμένους και καταργούν τα μίνι lockdown. Για λάθος μήνυμα που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη κρουσμάτων και επιστροφή σε μέτρα κάνει λόγο μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Καπραβέλος

«Είναι λάθος μήνυμα αυτό που περνάει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να μη δοθεί το μήνυμα ότι πέρασε ο κορωνοϊός στους εμβολιασμένους γιατί και αυτοί νοσούν. Είναι κρίσιμοι οι μήνες και η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τα δεδομένα», δήλωσε ο κ. Καπαβέλος.

Η διασκέδαση χωρίς όρους και περιορισμούς τρομάζει τους ειδικούς που εκτιμούν ότι θα πυροδοτήσει εκ νέου την πανδημία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.


Κρίσιμο δεκαπενθήμερο

Το πείραμα των 15 ημερών πλήρους ελευθερίας που ξεκινά από το Σάββατο, μπορεί να αποβεί καταστροφικό προειδοποιούν οι ειδικοί.

Μάλιστα οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι λείπουν οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτρέψουν τους ανεμβολίαστους από μαζικές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επιτροπή των ειδικών θα επανεξετάσει τα δεδομένα σε 15 μέρες, κυρίως για τις περιφέρειες που βρίσκονται στο κόκκινο.