ΒΙΝΤΕΟ: Η «άυλη συνταγογράφηση» στο κινητό από τον όμιλο ΟΤΕ για την Η.ΔΙ.ΚΑ.

ΠΗΓΗ MEGA TV

Μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται από το κινητό όλο το ιατρικό ιστορικό τους δημιούργησε ο όμιλος ΟΤΕ. Το «myHealth App» αντλεί στοιχεία από τις συνταγές, τα παραπεμπτικά και τις ιατρικές βεβαιώσεις που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από το 2012.

Ο Όμιλος ΟΤΕ σε συνεργασία με τη Byte Computer για λογαριασμό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης δημιουργησε το «myHealth App», μια εφαρμογή που επιτρέπει στον πολίτη να βλέπει και να διαχειρίζεται από το κινητό του τις φαρμακευτικές συνταγές, τα παραπεμπτικά για εξετάσεις και τις ιατρικές βεβαιώσεις που έχουν εκδοθεί με την «άυλη συνταγογράφηση», εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Στόχος είναι η εφαρμογή να να εξελιχθεί σε έναν πλήρη «Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας» για τους πολίτες.

Παρέχεται ιστορικό με όλες τις συνταγές φαρμάκων και παραπεμπτικών που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από 1/1/2012. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να παρακολουθούν τις άυλες συνταγές των έμμεσων ασφαλισμένων μελών της οικογένειας,

Μέχρι σήμερα, έχουν εγγραφεί και εξυπηρετούνται εξ’ αποστάσεως πανω απο 2,6 εκατ. πολίτες ενω έχουν εκδοθεί 26 εκατ άυλες συνταγές.