ΒΙΝΤΕΟ: Δίκη Χρυσής Αυγής – Ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χτες 07-10-21 από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Οκτωβρίου 2020 όταν μετά την ιστορική ανακοίνωση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ακούστηκε η κραυγή της Μάγδας Φύσσα «Παύλο μου νικήσαμε»! 30.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ενώνοντας τη φωνή τους με εκείνη της μητέρας του Πάυλου Φύσσα γιορτάζοντας τη νίκη της δημοκρατίας.

 

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση»


7 Οκτωβρίου του 2020. Η δικαιοσύνη αποφάσισε.

5,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του θα πληρώσουν τα τίμημα τω εγκληματικών τους πράξεων.

Πριν από έναν χρόνο η ηγετική ομάδα του νεοναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος κρίνονται ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


68 κατηγορούμενοι
50 καταδικάστηκαν
39 στη φυλακή


Από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν περισσότεροι από 50 οι 39 εκ των οποίων βρέθηκαν στη φυλακή χωρίς αναστολή.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι.

Θρυαλλίδα της εμφάνισης επίδοξοι διάδοχοι του νεοναζιστικού φαινομένου είναι διαδεδομένη ρητορική μίσους η υιοθέτηση θεωριών συνομωσίας και η αίσθηση αποξένωσης μια μερίδας πολιτών από το πολιτικό σύστημα, δηλώνεις την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο Νίκος Δένδιας ο οποίος το 2013 οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία παραπομπής της ΧΑ στη δικαιοσύνη, ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Για να μην υπάρξει άλλη δολοφονία σαν αυτή του Παύλου Φύσσα και για να μην υπάρξει άλλη εγκληματική οργάνωση με τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής. Είναι χρέος όλων μας.

Σήμερα έναν χρόνο μετά την ιστορική απόφαση έχουν προγραμμαστεί αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.