Γιατί η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη είναι προβληματική; (ΒΙΝΤΕΟ)

O πάπας τον Απρίλιο του 2016 στην Μυτιλήνη

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύθηκαν σε μέσα ενημέρωσης ο πάπας κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα θα βρεθεί και στην Λέσβο, θέλοντας να συναντήσει πρόσφυγες και μετανάστες και προφανώς να αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχόλιο από www.defence-point.gr

Ουδείς ψόγος για την πρόθεση του προκαθημένου της Ρώμης. 

Άλλωστε το είχε ξανακάνει πριν μερικά χρόνια, που συναντήθηκε με Οικουμενικό Πατριάρχη και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος πάλι στο ίδιο νησί.

Θυμίζουμε όμως ότι η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου, υποτίθεται γίνεται σε σχέση και με τα 200 έτη από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Και για την επίσκεψη έπεσαν λυτοί και δεμένοι να πιέσουν την Ελλαδική Εκκλησία να την αποδεχθεί, γιατί η Καθολική Εκκλησία τα χρόνια της Επανάστασης είχε αρνητική στάση απέναντι στους Έλληνες.

Ένα χρόνο περίμενε στην Ιταλία η ελληνική αντιπροσωπεία, μήπως και γινόταν δεκτή από τον παπά. Και η πρόσκληση δεν ήλθε ποτέ. Τούς Τούρκους υποστήριζε τότε το Βατικανό, και αυτή είναι η πικρή αλήθεια. 200 χρόνια μετά ελπίζουμε ότι ο νυν πάπας θα πει μια συγγνώμη, θα κάνει κάποια αυτοκριτική για τότε.

O πάπας τον Απρίλιο του 2016 στην Μυτιλήνη

Αλλά κυρίως θα έχει κάποιο λόγο να πει για το σήμερα, ότι η απόγονος της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία, επιδιώκει να αλλάξει τα αποτελέσματα της επανάστασης, με την βία, με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Μια Τουρκία που θέλει να ανασυστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί και τους μετανάστες για προωθήσει τους στόχους της.

Ο χειμώνας που έρχεται προβλέπεται “καυτός” λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

Το ερώτημα είναι λοιπόν, ο πάπας πηγαίνοντας στην Μυτιλήνη, σε ένα νησί που οι Τούρκοι θεωρούν ότι δεν ανήκει στην ελληνική κυριαρχία επειδή έχει στρατιωτικοποιηθεί, θα αναλωθεί μόνον στα ωραία λόγια για την προστασία των προσφύγων, ή θα αναφερθεί και στην εργαλειοποίησή τους από την Τουρκία.

Θα πει μια κουβέντα συμπαράστασης της Ελλάδας ή θα παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας, στοχοποιώντας την Ελλάδα, για τα πάθη των προσφύγων, όπως κάνουν οι δυσώνυμες ΜΚΟ; Μένει να τα δούμε όλα αυτά, για να καταλάβουμε και για ποιόν λόγο επέμεναν όσοι εσωτερικοί παράγοντες επέμεναν να έλθει ο πάπας στην Ελλάδα την παρούσα περίοδο.

Σχόλιο από www.defence-point.gr


ΔΕΙΤΕ: Όλη την ιστορική επίσκεψη Πάπα στην Λέσβο τον Απρίλιο του 2016 όπως την κατέγραψε το Lesvospost.com (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

 

ΒΙΝΤΕΟ: O πάπας τον Απρίλιο του 2016 στην Μυτιλήνη