BINTEO: Σουβλάκι - Αύξηση 20% στο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων

ΠΗΓΗ MEGA TV

Εκτός από τις τσουχτερές τιμές σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, η ακρίβεια έχει χτυπήσει και δύο πολύ δημοφιλείς επιλογές των Ελλήνων, τον καφέ και το σουβλάκι.

«Τσουχτερή» η τιμή για το αγαπημένο και… λαϊκό φαγητό των Ελλήνων αλλά και τουριστών, το σουβλάκι, καθώς η τιμή του έχει ανέβει κατά 20% λόγω των ανατιμήσεων, με αποτέλεσμα ένα τυλιχτό να αγγίζει πλέον τα 2,80 ευρώ.

 

Ο τιμοκατάλογος στα σουβλατζίδικα:

– Το τυλιχτό σουβλάκι κόστιζε 2,30 ευρώ και εκτοξεύτηκε στα 2,80 ευρώ

– Το σκέτο καλαμάκι από 1,60 ευρώ έφτασε στο 1,90 ευρώ

– Η μερίδα γύρου από τα 7,10 ευρώ στα 7,40 ευρώ

 

Μια τετραμελής οικογένεια που θα φάει έξι τυλιχτά σουβλάκια, θα πληρώσει συνολικά 16,80€ ευρώ για τα σουβλάκια, από 13,80€ που πλήρωνε. Οι αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες όπως το κρέας, το λάδι αλλά και τα υλικά της συσκευασίας, συμπαρασύρουν προς τα πάνω τις τιμές.

«Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια, περιμένουμε τι θα πει το κράτος, όλος ο κόσμος έρχεται να φάει σουβλακι με 2,5 ευρώ και το σουβλάκι είναι μεγαλο, έχει κρέας, πατατές, σως, τι αλλο βάζεις μάστορα. Εγώ βλέπω ότι θα πάει 0,30 ευρώ πάνω» σημείωσε ο επιχειρηματίας εστίασης Σπύρος Μπαϊρακτάρης.

Το σουβλάκι αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα, με τους επιχειρηματίες να τονίζουν ότι δε θέλουν να σπάσει το φράγμα των 3 ευρώ. Ακόμα και το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, που δεν είναι άλλο από το σουβλάκι θα έχει άνοδο τιμής καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση στο κρέας.

Και κάπως έτσι η αγαπημένη απόλαυση φοιτητών και εργαζομένων παύει να αποτελεί την οικονομική λύση για φαγητό.

«Πικρό» θα πίνουν τον καφέ τους το προσεχές διάστημα οι καταναλωτές, καθώς η τιμή του θα πάρει την…ανηφόρα, καταγράφοντας αύξηση από 10%-20% εξαιτίας των ανατιμήσεων που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.

Η τιμή του καφέ αναμένεται να αυξηθεί από 10% έως 20% αγγίζοντας μέχρι και τα 4 ευρώ στην εστίαση.

Οι πολίτες που βλέπουν τις τιμές να σκαρφαλώνουν δυσανασχετούν, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούν να κάνουν παρά να πληρώσουν το κόστος.