BINTEO: Το αποτύπωμα της χαλάρωσης στην εστίασης «οδηγός» για το λιανεμπόριο

ΠΗΓΗ MEGA TV

Με το επόμενο βήμα να είναι η απόλυτη απελευθέρωση στις αγορές από σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο, η κυβέρνηση προσδοκά πως με τα νέα μέτρα της πλήρους κανονικότητας για τους εμβολιασμένους θα κινητοποιήσουν και όσους μέχρι σήμερα διστάζουν μπροστά στο τσίμπημα.

«Περνάμε στην επόμενη φάση, όπου συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό και έχουμε το όπλο να τον αντιμετωπίσουμε, που είναι το εμβόλιο» υπογράμμισε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Λιανεμπόριο, μπαρ, καφέ, εστίαση, τα πάντα θα είναι πλέον ανοικτά για εμβολιασμένους ακόμα και στις κόκκινες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη όπου στη σύσκεψη του υπουργού προστασίας του πολίτη με τους τοπικούς παράγοντες τόνισαν ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί.

«Ενώνουμε δυνάμεις, πολλαπλασιάζουμε και εντείνουμε τους ελέγχους ώστε τα μέτρα να εφαρμοστούν» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε: «Προτρέπω τους συμπολίτες μου για να έχουμε μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού».

 

Βάζουν «στοπ» στην παρέλαση

Η επιδημιολογική εικόνα σε δύο εβδομάδες θα κρίνει οριστικά πώς θα γίνει η εορτή του Αγίου Δημητρίου και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά και πως θα βγουν οι επόμενοι μήνες.

«Αν πετύχουν αυτά τα μέτρα μετά θα πάμε καλύτερα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν και ανησυχούν.  «Αν είναι τόσο μεγάλη η πίεση να γίνει η παρέλαση χωρίς παρουσία κόσμου» υπογράμμισε ο διευθυντής της ΜΕΘ «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, ενώ ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος σημείωσε πως «τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να γίνονται πραγματικοί έλεγχοι».

Σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση τονίζουν ότι λοκντάουν έτσι όπως τα ζήσαμε πέρσι δεν πρόκειται να ξαναδούμε.