ΒΙΝΤΕΟ: Τίτλοι τέλους για την Alitalia μετά από 74 χρόνια - Το συγκινητικό μήνυμα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Τίτλοι τέλους για την αεροπορική εταιρεία Alitalia μετά από 74 χρόνια. Η τελευταία πτήση έγινε προχθες  από τη Ρώμη στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

«Κυρίες και κύριοι, πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ήσασταν συνοδοιπόροι μας αυτά τα 74 χρόνια. Σήμερα, στην τελευταία πτήση της Alitalia και μέσα από την καρδιά μου, σας ευχαριστώ που πετούσατε μαζί μας και για την εμπιστοσύνη σας».

Η Ιταλία αποχαιρέτισε τον εθνικό αερομεταφορέα της και στην μνήμη των Ιταλών μένουν πλέον οι ωραίες αναμνήσεις μίας ένδοξης εποχής από τον καιρό της ομορφιάς και της κομψότητας των αεροσυνοδών με στολές διά χειρός Αρμάνι μέχρι και τα ταξίδια των Προκαθημένων της Καθολικής Εκκλησίας που προτιμούσαν πάντα την Alitalia.

Παρά την λαμπρή ιστορία της και το ένδοξο παρελθόν της, η Alitalia ήταν ζημιογόνα από το 2008 και για πολλά χρόνια ήταν σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης.

Η περίοδος του κορωνοϊού έδωσε την χαριστική βολή στον ιταλικό αερομεταφορέα και για να δώσει το πράσινο φως η Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση ύψους 1,35 δισ. ευρώ, απαίτησε να διαχωριστεί η εταιρεία ΙΤΑ από την Alitalia.

Εκατοντάδες υπάλληλοι της Αλ Ιτάλια χτυπούν ρυθμικά τις παλάμες τους στα τζάμια των γραφείων του αερομεταφορέα στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν καθώς η ΙΤΑ, η εταιρεία που αναλαμβάνει την Αλ Ιτάλια, θα περικόψει κατά 50% τους μισθούς σε όσους υπάλληλους παραμείνουν ενώ χιλιάδες άλλους δεν θα τους ξαναπροσλάβει.