ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΗ – Σε δόσεις η πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος

ΠΗΓΗ MEGA TV

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά θα περιλαμβάνουν:

– Δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις

– Διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023

– Περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου

 

Για τις ελαφρύνσεις στον τομέα της ενέργειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «είπαμε ότι θα καλύψουμε το 80% των ανατιμήσεων για όλους, από τις 300 μέχρι τις 600 κιλοβατώρες, διπλασιάσαμε τα χρήματα που θα δίνουμε, κι επειδή οι ανατιμήσεις ενδεχομένως δυσκολέψουν κάποιους, για να μη μείνει ο κόσμος χωρίς ρεύμα, δίνουμε τη δυνατότητα μιας δοσοποίησης, μέτρο το οποίο θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πει ότι θα διπλασιάσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) επισημαίνοντας ότι «όσο η οικονομία αποδίδει και όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου».

Σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης, τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια ώστε να δοθεί πιο νωρίς, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει ο κόσμος να σπεύσει να δηλώσει στην πλατφόρμα για να πάρει την επιδότηση.