Κορωνοϊός - Αλαλούμ με τα tests στα παιδιά σε εσωτερικούς χώρους (ΒΙΝΤΕΟ)


Σύγχυση και προβληματισμό σε πολίτες και επαγγελματίες της εστίασης προκαλούν οι κανόνες που βάζει η κυβέρνηση για το πως θα μπαίνουν οι ανήλικοι στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Προβληματισμένη ως μητέρα μιας δωδεκάχρονης, που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί και ως ιδιοκτήτρια εστιατορίου για το χειμώνα που έρχεται είναι η Ελίζα Ψαρομηλίγκου. Η έξοδος για φαγητό με το παιδί της θα κοστίζει επιπλέον 10 ευρώ που είναι η τιμή του rapid test.

«Tα μέτρα πρέπει να έχουν και μια λογική από τη στιγμή που ζητούνται δύο self tests την εβδομάδα για το σχολείο γιατί πρέπει να κάνουμε και rapid test για πάμε σε ένα εστιατόριο» τόνισε.

Και στο εστιατόριό της όμως οι οικογένειες πριν περάσουν το κατώφλι του μαγαζιού της θα πρέπει να έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό τεστ στα παιδιά τους.

Όπως αποκάλυψε χθες το MEGA και ξεκαθάρισε σήμερα η κυβέρνηση με ΦΕΚ, τα παιδιά 12 εως 17 ετών, που είναι ανεμβολίαστα και για τα οποία έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού θα μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με rapid test που θα πρέπει να έχουν κάνει 48 ώρες πριν.

Για τα μικρότερα παιδιά 5 έως 11 ετών για τα οποία δεν προβλέπεται ακόμη ο εμβολιασμός τους θα μπαίνουν σε καφετέριες και εστιατόρια με self test του τελευταίου 24ωρου.

 

Έξοδος και… έξοδα

Ένα ακόμη εμπόδιο στη διασκέδαση των γονιών με τα παιδιά τους φαίνεται πως θα είναι το κόστος των rapid tests, αφού μια πενταμελής οικογένεια θα χρειάζεται 30 ευρώ για τα τρία ανεμβολίαστα μέλη της.

Η κυβέρνηση που αρχικά είχε σχεδιάσει την είσοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο για τους εμβολιασμένους από 12 ετών και άνω, έκανε πίσω για προφανείς λόγους.

Για δύσκολο χειμώνα μιλούν γονείς και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, αφού όπως λένε το μέτρο αυτό θα στερήσει στις οικογένειες την καθιερωμένη κυριακάτικη έξοδο για φαγητό.