Αναδρομικά από τον Σεπτέμβριο η έκπτωση 9 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει «φρένο» στις αυξήσεις επιδοτώντας το ρεύμα, με τους παρόχους να τηρούν στάση αναμονής.

Mε 9 ευρώ τον μήνα θα επιδοτείται από το κράτος ο λογαριασμός ρεύματος για κατανάλωση έως και 300ΚWH.

Ως προς το θέμα της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ο υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε πως θα αφορά όλους τους καταναλωτές.

 

Κρατική επιδότηση & έκπτωση από τους παρόχους

Για την αναχαίτιση των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς, συμπληρωματικά λειτουργούν και οι εκπτώσεις έως και 30 ευρώ που παρέχει η ΔΕΗ.

Παρόλα αυτά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι θα γίνει με τους άλλους παρόχους, εάν δηλαδή προχωρήσουν σε εκπτώσεις και το ύψος αυτών.

Χθες, ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου από όπου επανέλαβε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

Η κρατική επιδότηση των 9 ευρώ ανά μήνα θα αφορά τις καταναλώσεις των μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, ενώ δεν έχει αποκλειστεί η επέκταση του μέτρου και τους επόμενους μήνες, αλλά και η αύξηση της κρατικής επιδότησης.

 

Πόσο θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά

Για έναν λογαριασμό νοικοκυριού με μηνιαία κατανάλωση 300 Κwh που πληρώνει τώρα 66,99 ευρώ, από τον Οκτώβριο ο λογαριασμός θα ανέβαινε στα 88,66 ευρώ.

Σε αυτόν αφαιρείται η κρατική επιδότηση των 9 ευρώ αλλά και η έκπτωση που παρέχει η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο νέος λογαριασμός να διαμορφώνεται στα 68,68 ευρώ.