Δήμος Δυτικής Λέσβου «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να βλάψει με πολιτικά παιχνίδια τον Δήμο μας»


Απάντηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην ανακοίνωση του Νικόλαου Χήρα σχετικά με την διάσπαση του λιμενικού ταμείου:

«Η διετής μικροπολιτική ομηρία του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νικόλαου Χήρα από τις παλινωδίες του δημοτικού του συμβούλου κ. Γιώργου Καραθανάση, μπορεί να αντιμετωπίζεται με «συμπάθεια» από κάποια ΜΜΕ και τον ίδιο τον κ. Χήρα, όμως πλέον η κατάσταση σοβαρεύει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εκείνους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον εκλεγμένο θεσμικό τους ρόλο, να βλάψουν για τα προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια τον Δήμο και τους δημότες της Δυτικής Λέσβου.

Το (δια;)δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Λέσβου, με μία δοτή διοίκηση ενός μη εκλεγμένου πολίτη και ενός μέλους της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου, όχι μόνο δεν εκπληρώνει τους στοιχειώδεις ιδρυτικούς σκοπούς του, αλλά πλέον λειτουργεί και παρελκυστικά των αποφάσεων του αρμοδίου οργάνου εκπροσώπησης του δήμου στο Δ.Σ.

Η αδιάψευστη αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραθανάσης ψήφισε το βράδυ της Τετάρτης υπέρ της διάσπασης του Λιμενικού Ταμείου στη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου και το πρωί της Πέμπτης ψήφισε κατά στο Δ.Σ. του Οργανισμού. Αυτήν του τη διάλειψη πρέπει να εξηγήσει στους δημότες της Δυτικής Λέσβου χωρίς αποπροσανατολιστικά πυροτεχνήματα και γελοίες δικαιολογίες. Είναι ενήλικας και πολιτικό πρόσωπο. 

Σε ότι μας αφορά, ως δημοτική αρχή και ως μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο το κύρος του δημοτικού μας συμβουλίου, τα συμφέροντα των δημοτών μας και την αξιοπιστία των θεσμών. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον Δήμο μας να καταδικάσουν τους δημότες μας, μέσα από διαδικασίες «παιδικής χαράς» όπως κάποιος ημέτερός τους πολύ εύστοχα σχολίασε για τις τελευταίες εξελίξεις.»