Επιστροφή στα θρανία με πιστοποιητικά και αγιασμό – Ιστορική μέρα για τα μουσικά σχολεία Μυτιλήνης & Δυτικής Λέσβου (φωτο – βίντεο)


Αγιασμός τελείται σήμερα στα σχολεία της Λέσβου, καθώς ξεκινάει η σχολική χρονιά σε όλη την χώρα, με τους καθηγητές να υποδέχονται τα παιδιά στα σχολεία.

Με πιστοποιητικά εμβολιασμού, αποδεικτικά νόσησης ή τις σχολικές κάρτες έφτασαν από το πρωί στα σχολεία οι μαθητές όλων των βαθμίδων .


Ο αγιασμός γίνεται στα σχολεία σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο στο προαύλιο, ενώ ορισμένες σχολικές μονάδες, προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό, έχουν επιλέξει να μην συγκεντρωθούν τα παιδιά στις αυλές, αλλά να γίνει ο αγιασμός εκεί ενώπιον αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και στη συνέχεια ο ιερέας να περάσει από κάθε αίθουσα ξεχωριστά όπου θα παραμένουν οι μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο των μαθητών στα σχολεία παρατηρήθηκε συνωστισμός με μαθητές και γονείς να περιμένουν στην ουρά με τα πιστοποιητικά ανά χείρας και τους καθηγητές να τα ελέγχουν στην είσοδο...

Για πρώτη φορά αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο νεότευκτο Μουσικό Γυμνάσιο Δυτικής Λέσβου στην Καλλονή αλλά και στο νέο κτήριο του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης στην Παναγιουδα.