Στην συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κ. Παπαδόπουλος


Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, διεξήχθη στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Α’ Προβλήτα), η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), στο οποίο συμμετέχει ως εκλεγμένος και Τακτικό Μέλος του Δ.Σ., ο Αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.ΛΙΜ.Ε., συμμετείχε και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης.

Στο Δ.Σ. συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τόσο τους Οργανισμούς Λιμένων Ελλάδος, όσο και τα Δημοτικά- Διαδημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Από πλευράς των Λιμενικών Ταμείων, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ., κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, έθεσε το θέμα της έκτακτης επιχορήγησης λόγω μείωσης των εσόδων, ένεκα της πανδημίας του Κορωνοϊού (Covid-19), όσο και την επίσπευση των διαδικασιών για την επαναφορά της είσπραξης των Λιμενικών Τελών των ερασιτεχνικών σκαφών, ανά διετία από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία και την άμεση έγκριση των προγραμματισθέντων έργων στο Π.Δ.Ε.2021.

Οι προτάσεις του Αντιπροέδρου, κ. Παπαδόπουλου, ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΛΙΜ.Ε., ενώ ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα της είσπραξης των Λιμενικών Τελών των ερασιτεχνικών σκαφών από τα Λιμεναρχεία, καθώς επίσης την επιχορήγηση των Δημοτικών- Διαδημοτικών Λιμενικών Ταμείων, όσο και την ένταξη περισσότερων έργων στο Π.Δ.Ε. 2021.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Θ., κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ως τέλειος οικοδεσπότης, μερίμνησε για τα πάντα και για την άριστη φιλοξενία μας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Την επόμενη ημέρα, ήτοι το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΛΙΜ.Ε., επισκεφθήκαμε το περίπτερο Νο 15 του ΥΝΑΝΠ, το οποίο γύρω στις 12.30μ.μ. επισκέφθηκε και ο κ. Πρωθυπουργός.

Παρουσία του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. και πολλών άλλων προσκεκλημένων επισήμων, έγινε επίδειξη από άνδρες της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά του Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ., τακτικών δυναμικής εισόδου σε εξομοίωση οικίας για σύλληψη τρομοκράτη, καθώς επίσης και τακτικών ενέδρας ακινητοποίησης επικίνδυνου κακοποιού σε όχημα εν κινήσει από δύο οχήματα της ειδικής ομάδας.

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε και άλλα περίπτερα της Έκθεσης.