Ηρωικές μάχες πυροσβεστών, εθελοντών και πολιτών στα πύρινα μέτωπα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Όλες αυτες τις ημέρες, όλοι μας δεν έχουμε παρά να μια βαθειά υπόκλιση για όλους τους πυροσβέστες που βρίσκονται στα πεζοπόρα τμήματα μέσα στις φλόγες, πάνω στα καναντέρ να προσπαθούν να τιθασευσουν την μανία της φωτιάς.

Δυστυχώς μετά την απώλεια που είχαμε του 38χρονου εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο πολιτεία σήμερα έχουμε έναν ακόμη πυροσβέστη τραυματία, έχασε τις αισθήσεις του από υπερκόπωση και έπεσε σε χαράδρα στην Πάρνηθα. Ανασύρθηκε μετά από επιχείρηση νοσηλευται με τραύματα στο κεφάλι.

Ήρωες … Πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες και πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται ρίχνονται τα τελευταία 6 24ωρα στη μάχη με τον πύρινο όλεθρο…

Πύρινες γλώσσες ξεπηδούν μπροστά στα μάτια τους καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους και εκείνοι εκεί φρουροί παλεύουν να σώσουν φύση, ανθρώπους, ζώα και περιουσίες…

Το πρώτο θύμα από τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών είναι ο 38χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης Βασίλης Φιλωρας, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος κατέληξε με σοβαρά τραύματα στο ΚΑΤ, την Παρασκευή.

Είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαθε ηλεκτροπληξία αφού έπεσε στο κεφάλι του γυμνό καλώδιο της ΔΕΗ.

Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν μόλις 38 ετών. ένας επιτυχημένος επαγγελματίας.

Κορυφαίος τεχνικός στο χώρο των drone και εξειδικευμένος χειριστής και εκπαιδευτής.

Ο 38χρονος ήταν συνεργάτης της ομάδας UPStories, η οποία τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Ο καλός μας φίλος, στενός συνεργάτης και πάντα γελαστός Βασίλης Φιλώρας έσπευσε εθελοντής για την διάσωση περιουσιών και η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος του στέρησε την ζωή.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ καλέ μας φίλε».

Αυτές είναι εικόνες που ο ίδιος είχε καταγράψει. Στο σημείο που βρήκε το θάνατο.

Σήμερα πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης των τελευταίων εστιών της φωτιάς στο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα…

Οπυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του λόγω της υπερκόπωσης από τις προσπάθειες κατάσβεσης των τελευταίων ημερών, λιποθύμησε και κατά την πτώση του χτύπησε ελαφρά….

Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατόπεδο Σακέτα και από κει τον παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο.

Αλυσίδα εθελοντών κρατά μάνικα προκειμένου πυροσβέστης να ρίξει νερό σε σημείο της περιοχής του Αγίου Στεφάνου…

Η πυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου, από την Κρήτη, έχει γίνει σύμβολο θαυμασμού για την αυταπάρνησή της σε κάθε πύρινο μέτωπο που καλείται να δώσει την μάχη της.

Εργάζεται ως εποχική υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και δηλώνει περήφανη για το εθελοντικό της έργο….

Οι φωτορεπόρτερ των ελληνικών πρακτορείων, SOOC, Eurokinissi, IntimeNews, ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά και Associated Press μέσα από τον φακό τους αποτυπώνουν το μεγαλείο πυροσβεστών και εθελοντών…