Βιβλική καταστροφή: Οδοιπορικό του MEGA στις καμένες περιοχές της Αττικής (ΒΙΝΤΕΟ)


Το μεγάλο μέτωπο αυτη τη στιγμή, η μεγάλη πληγή είναι στην Εύβοια ωστόσο και στην Αττική δεν έχουμε ακόμη οριστική λήξη συναγερμού καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος αναζοπυρώσεων.

Στην Βαρυμπόμπη, το Κρυονέρι και την Δροσοπηγή οι εικόνες είναι εικόνες ολικής καταστροφής.

Στα πλάνα που κατέγραψαν η Ντίνα Καραμάνου και η Αναστασία Τσιβγούλη θα δείτε ότι κυρίως στη Βαρυμπόμπη σε μια έκταση χιλιομέτρων δεν έχει μείνει ούτε ένα σπίτι όρθιο. Στο Κριονέρι εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός ενω η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις.

Καμμένη γη παντού.

Στη Βαρυμπόμπη, το Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή, ολόκληρες γειτονιές σβήστηκαν από το χάρτη.

Οι κάτοικοι επιστρέφουν για να αντικρύσουν γύρω τους την καταστροιφή.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η καμμένη έκταση στην Αττική ξεπερνά τα 76 000 στρέμματα.

Στη Βαρυμπόμπη, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν είχαν βοήθεια.

Στο κέντρο του Κρυονερίου, λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία, αυτό το διαμέρισμα κάηκε ολοσχερώς. Η φωτιά ξεκίνησε από την σκεπή, η οποία κατέρρευσε παραδίδοντας στις φλόγες ολόκληρη την κατοικία.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το μεγκα, καταγράφεται η στιγμή που το συγκεκριμένο διαμέρισμα παραδίδεται στις φλόγες. Στο σημείο βρίσκεται ο ιδιοκτήτης και ένας αστυνομικός που παρακολουθεί ανήμπορος να αντιδράσει.

Στη Δροσοπηγή, ένας νεαρός κάτοικος είδε, εκεί που κάποτε βρισκόταν το σπίτι του, ένα κομμάτι μπετόν.

Στο δάσος της Βαρυμπόμπης κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς της Παρασκευής βρέθηκαν σύνεργα εμπρησμού, Ερευνάται απο την Αστυνομία αν κάποιοι σχεδίασαν να κάψουν απο άλλο σημείο το δάσος. Μάλιστα, οι αρχές ψάχνουν αν υπήρχαν και σε άλλα σημεία σύνεργα εμπρησμού που χρησιμοποιήθηκαν απο αγνώστους.

Την ίδια ώρα, για δυο πράξεις εμπρησμοόυ κακουργηματικού χαρακτήρα παραπέμφθηκε στον ανακριτή ο 47χρονος που συνελήφθη στο άλσος της Πετρούπολης.