Τραγική κατάσταση- Ξενύχτι έξω και από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην Μυτιλήνη (Βίντεο, Φωτογραφίες)


Το Σάββατο πλήθος κόσμου περίμενε έξω από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς από νωρίς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως 07:00 το πρωί του Σαββάτου όπως σας ενημερώσαμε με αποκλειστικές φωτογραφίες και ρεπορτάζ.

Η ίδια κατάσταση επικράτησε και την Κυριακή όπου γονείς περίμεναν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Μυτιλήνης κυρίως για μια θέση μέσω τού γνωστού voucher.


1ος δημοτικός παιδικός σταθμός Μυτιλήνης


Οι εξοργιστικές εικόνες με τις ουρές της ντροπής από γονείς που απέκτησαν το περιβόητο “κουπόνι” (voucher) να ψάχνουν απεγνωσμένα για έναν παιδικό σταθμό στη γειτονιά τους που να έχει θέσεις προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους είναι απόρροια μιας πολιτικής που έχει βάλει στο εκτελεστικό απόσπασμα τη …«δωρεάν εκπαίδευση».

Όπως συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια που έχει αλλάξει η διαδικασία, έτσι και φέτος σημασία έχει η σειρά προτεραιότητας, κάτι που συνεπάγεται και την ταλαιπωρία του κόσμου. Χθες Δευτέρα 23/08 ήταν η πρώτη μέρα εγγραφής στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του νησιού μέσω ΕΣΠΑ και υπήρχε κόσμος από τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής!!! όπως μας δήλωσαν γονείς που ενδιαφερόταν να εγγράψουν τα παιδιά τους κυρίως για τα Βρεφικά Τμήματα, που είναι λίγα στη Λέσβο.



Ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού της Μυτιλήνης μιλώντας το Σάββατο στο LesvosPost σημείωσε πως "Η ταλαιπωρία του κόσμου ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται φέτος, διότι άλλαξε η διαδικασία. Τα προηγούμενα χρόνια δινόταν στην υπηρεσία η μοριοδότηση για τα άτομα που θα έπαιρναν οι Παιδικοί Σταθμοί και στην διεύθυνση εκπαίδευση πήγαιναν συγκεκριμένοι άνθρωποι με τις καταστάσεις.

1ος δημοτικός παιδικός σταθμός Μυτιλήνης

Από προπερυσι, η διαδικασία έχει αλλάξει η υπηρεσία πλέον δεν γνωρίζει πόσα μόρια παίρνει ο καθένας, όποιος πολίτης θέλει πάει κάνει αίτηση και όποιος επιθυμεί μπορεί να φύγει παίρνοντας το Voucher ανά πάσα στιγμή.

Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τηρείται σειρά προτεραιότητας, διότι από το ΕΣΠΑ δεν δίνονται οι καταστάσεις, όπως δινόταν παλιά.

BINTEO-1ος δημοτικός παιδικός σταθμός Μυτιλήνης