Έντονες αντιδράσεις για την κατάσταση με τους Ρομά στο πάρκινγκ Μυτιλήνης (Pics)



Φραστικές αντεγκλήσεις και παραλίγο συμπλοκές είχαμε πριν λίγο στο κεντρικό πάρκινγκ Μυτιλήνης μεταξύ κατοίκων της Μυτιλήνης και ομάδα Ρομά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περαστικοί και καταστηματάρχες της περιοχής επιτέθηκαν φραστικά σε ομάδα Ρόμα που έχει κάνει κατάληψη στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί στον δήμαρχο Μυτιλήνης με αποτέλεσμα εκείνοι να εξαγριωθουν και να χρειαστεί η παρέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση.

Σύμφωνα μετά τους Ρομά, στο σημείο συγκεντρώθηκαν ώστε να διαμαρτυρηθούν στην δημοτική αρχή επειδή δεν είναι έτοιμος ο καταυλισμός και η τοποθέτηση σκηνών που τους έταξαν στην Παγανή.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας Ρομά επιτέθηκε και σε αστυνομικό.

Το τελευταίο διάστημα η περιοχή του πάρκινγκ Μυτιλήνης έχει γίνει γκέτο με την παρουσία της ιδιαίτερης αυτής φυλής με αποτέλεσμα πολλές φορές οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού να φοβούνται να αφήσουν τα οχήματα τους.

Έως τώρα κανένας αρμόδιος δεν έχει επιληφθεί του θέματος, ενώ οι υποσχέσεις της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης για νέο καταυλισμό στην Παγανή δεν έχουν υλοποιηθεί.