Δήμος Δυτικής Λέσβου: Σύγχρονα συστήματα τηλεδιάσκεψης και tablets για τους δημοτικούς συμβούλους


Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η εγκατάσταση των νέων σύγχρονων συστημάτων τηλεδιάσκεψης για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, των κοινοτήτων αλλά και των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η μελέτη που εκπονήθηκε αφορά την προμήθεια συστήματος τηλεδιάσκεψης  για την δημιουργία χώρων εργασίας που θα αποτελούνται από σύστημα τηλεδιάσκεψης, τηλεόραση, υπολογιστή και web κάμερες που θα διασυνδέουν τις υπηρεσίες του Δήμου μεταξύ τους, τον Δήμο με τις κοινότητες (και αντίστροφα) αλλά και τον Δήμο -με αναβαθμισμένη δυνατότητα- με άλλους φορείς. Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής, προβλέπεται και η προμήθεια 27 tablets για τους δημοτικούς συμβούλους (σ.σ. έξι διαθέτουν ήδη οι δημοτικοί σύμβουλοι του τέως Δήμου Λέσβου που εκλέχθηκαν ξανά στο νεοσύστατο Δήμο) για την αναβάθμιση της λειτουργίας των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ειδικά για όσο ακόμα διαρκούν τα μέτρα περιορισμού λόγω του Covid-19 και δεν επιτρέπονται οι δια ζώσης συνεδριάσεις. 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στρατής Ζαφείρης, στην κοινή τους δήλωση τονίζουν πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την εκπλήρωση του στόχου της εφαρμογής ενός ψηφιακού δήμου. Ενώ ευχαριστούν θερμά τον Προϊστάμενο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών Γιάννη Χαλέλλη, για την εκπόνηση της μελέτης και γενικά για την υποστήριξή του στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών ειδικά τον τελευταίο χρόνο που οι ανάγκες απομακρυσμένης εργασίας ήταν τεράστιες.