Η μετάλλαξη «Δέλτα» απειλεί νέους & ανεμβολίαστους – Καμπανάκια ειδικών για 4ο κύμα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV


Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, με την Αττική να «βράζει» και το ιικό φορτίο να αυξάνεται κατά 65% μέσα σε 3 ημέρες.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιδημιολόγοι για τη νέα μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού που σύντομα θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα. Το τέταρτο κύμα μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Σκληρή προειδοποίηση Σύψα

Μοναδικός τρόπος για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος είναι ο εμβολιασμός καθώς, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, ένας εμβολιασμένος έχει μικρές πιθανότητες να διασπείρει τον ιό και παράλληλα δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Νίκος Σύψας μέσω του MEGA απευθύνει μία σκληρή προειδοποίηση: «Οι εμβολιασμένοι δεν πένε νοσοκομείο, ΜΕΘ, νεκροτομείο».

 

Στο στόχαστρο οι νέοι

Η «Δέλτα» είναι 50% μεταδοτικότερη και προσβάλει με μεγαλύτερη ευκολία τις νεαρές ηλικίες, γεγονός που οδήγησε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να συστήνει τον εμβολιασμό και των εφήβων από την ηλικία των 15 ετών.

Η αυξημένη κινητικότητα σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να γιγαντώσει την εξάπλωση του ιού, ενώ αυξημένος είναι και ο κίνδυνος νέοι άνθρωποι να νοσήσουν με βαριά συμπτώματα.

 

Μεταδίδεται αστραπιαία ο ιός

Κοινή διαπίστωση των λοιμωξιολόγων είναι ότι η μάσκα βγήκε εύκολα από τους πολίτες παρά τις συστάσεις, γεγονός που σε συνδυασμό με τη νέα μετάλλαξη μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί, δίνοντας παράλληλα κινητήρα για τους εμβολιασμένους.

Με το 4ο κύμα προ των πυλών, παραμένει ενεργή η σύσταση για την χρήση μάσκας όταν υπάρχει συνωστισμός.

 

Τρομάζουν ξανά τα λύματα

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται την ίδια ώρα στο ιικό φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών περιλαβαίνει, μεταξύ άλλων, την ενεργοποίηση κινητών μονάδων που θα επισκεφθούν τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, με τους πρώτους εμβολιασμούς πόρτα πόρτα να γίνονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης.