Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων – Πώς ανταποκρίνονται οι νέοι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV


Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εφήβους ηλικίας 15 έως 17 ετών που θα εμβολιαστούν με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna.

Ο 15χρονος Περικλής συνοδεύει τη μητέρα του στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και ανυπομονεί να ακολουθήσει τα βήματά της στην «Ελευθερία».

Η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμα για αυτήν την ηλικιακή ομάδα τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna.

Με τη μετάλλαξη «Δέλτα» και την ταχύτατη μετάδοσή της σε νέους, οι ειδικοί έλαβαν χωρίς καθυστέρηση την απόφαση για τη δυνατότητα εμβολιασμού των εφήβων καθώς μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα από τα παιδιά.

 

Προστασία για τα παιδιά

Πολλοί γονείς θα σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού τις ερχόμενες μέρες για τα ανήλικα μέλη των οικογενειών τους, πριν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

Εμβολιασμός στο σπίτι

Κινητά κλιμάκια ξεκίνησαν σήμερα από την Κρήτη τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Πρόκειται κυρίως για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν και ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων θα κλείνονται με τη συναίνεση γονέων και κηδεμόνων και οι αναλυτικές οδηγίες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.