Χ. Αθανασίου: "Η πανδημία επιστρέφει"- Έκκληση για τον εμβολιασμό των πολιτών



Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΝΔ Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε τα εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

 Η πανδημία επιστρέφει. Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα δεν αφήνει περιθώριο εφησυχασμού. Ήδη στην Ελλάδα θρηνούμε το θάνατο 12.500 συμπολιτών μας, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, περίπου το 99%, ήταν ανεμβολίαστοι και οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, σήμερα έχουμε διαθέσιμα όπλα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον κορονοϊό. Έχουμε το αντίδοτο και αυτό το όπλο είναι ο εμβολιασμός.

Είναι πραγματικά τραγικό και λυπηρό να χάνονται ανθρώπινες ζωές όταν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε την υγεία μας, την οικογένειά μας και τους συμπολίτες μας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα έξαρσης της πανδημίας και αναμφισβήτητα υπάρχει μερίδα πολιτών που αντιδρά στον εμβολιασμό λόγω ιδεοληψίας ή λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι σήμερα έχουμε έναν κοινό εχθρό, την πανδημία, και οφείλουμε όλοι μας να αναχαιτίσουμε αυτόν τον εχθρό, επανεξετάζοντας πεποιθήσεις και ιδεοληψίες.

Το γεγονός ότι ήδη έχουν χορηγηθεί παραπάνω από δύο (2) δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων παγκοσμίως, αποδεικνύει την ασφάλεια που αυτά παρέχουν για την υγεία μας.

Το κράτος δεν μπορεί να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Είναι αναγκαίο οι ίδιοι οι πολίτες, εμείς οι ίδιοι, να το αντιληφθούμε προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία μας, τη δημόσια υγεία, την κοινωνία μας, για να περάσουμε ένα καλοκαίρι ελεύθερο και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και της Πατρίδας μας.

Προς τούτο, είναι αναγκαίο να κινητοποιηθούμε όλοι για να πεισθούν οι συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Εκκλησία, Αυτοδιοίκηση, δάσκαλοι, γιατροί, επιχειρηματίες, πάρτε πρωτοβουλία και ενημερώστε τους κατοίκους των νησιών μας.

Η πατρίδα το απαιτεί. Το αύριο των παιδιών μας το απαιτεί.