Αντετοκούμπο: Στον ρυθμό του «Greek Freak» το Μιλγουόκι - Παρέλαση για τη νίκη στο ΝΒΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV


Στον ρυθμό του απόλυτου θριάμβου του Γιάννη Αντετοκούμπο ζουν οι Έλληνες σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και ολόκληρο το Μιλγουόκι.

«Ακόμα δεν το πιστεύω. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι χαρούμενος. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Θα μου πάρει πάρα πολύ καιρό», είπε ο διεθνής Έλληνας μπασκετμπολίστας.

Η μακρά περίοδος αναμονής τελείωσε μετά από μισό αιώνα. Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι πρωταθλητές του NBA ξανά.

Ο Γιάννης δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει πετύχει.

«Είμαι πρωταθλητής. Είμαι πρωταθλητής. Η πόλη μου είναι πρωταθλήτρια».

Μία ημέρα μετά τον θρίαμβο των Μπακς, ο σούπερ σταρ του NBA παραμένει το παιδί από τα Σεπόλια. Ο Γιάννης που κάνει βόλτες με το αυτοκίνητό του έχοντας για συντροφιά εκτός από την γυναίκα του Μαράια και τα τρόπαιά του.

Ο Γιάννης επιδεικνύει όλο υπερηφάνεια τα τρόπαια του και ανυπομονεί να γυρίσει σπίτι.

«Ανυπομονώ να γυρίσω στην Ελλάδα. Να δω τους φίλους μου, να δω τους προπονητές μου. Να πάω στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου. Να είμαι στην Ελλάδα».

Οι προσδοκίες ενός έθνους κρεμασμένες επάνω του.

«Θέλω να κερδίσω κάτι με την Εθνική. Μπορεί να μην είναι χρυσό μετάλλιο, να βγούμε δεύτεροι. Θέλω να κάνω κάτι σπουδαίο και με την εθνική. Και μετά από αυτό μπορεί να αποσυρθώ στα τριάντα μου. Πλάκα κάνω, όχι».

Ο Γιάννης μπορεί να κάνει πλάκα έξω από το παρκέ, αλλά μέσα σε αυτό δεν αστειεύεται.

Μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία των τελικών που πετυχαίνει 50 πόντους σε έναν αγώνα.

Στα 26 του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει σαρώσει τους τίτλους. Η συλλογή του αξιοζήλευτη. Ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ. MVP των Τελικών. Δυο φορές πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου. Συμμετοχή σε 5 All Star Games. MVP του All Star Game. 3 φορές στην καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ. Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν. Βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις διακρίσεις του Έλληνα σούπερ σταρ.


Απολαβές που… ζαλίζουν

O Γιάννης έχει υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA. 228,2 εκατομμύρια δολάρια για το χρυσό παιδί του παγκόσμιου μπάσκετ που παραμένει όμως ταπεινό.

«Άμα δεν είχα αυτή την νοοτροπία πιστεύω δε θα καθόμουνα εδώ σήμερα. Άμα δεν ήμουνα ταπεινός».

Ο Γιάννης έφτασε στην κορυφή, αλλά παραμένει προσγειωμένος. Και δεν ξεχνάει ποτέ πως ξεκίνησε.

«Γιατί ξέρω πριν οκτώ χρόνια όταν έφτασα στη Νέα Υόρκη, την πρώτη φορά που ήρθα στην Αμερική, δεν πίστευα ποτέ ότι θα είμαι σε αυτή τη θέση. Και όλα αυτά έχουν γίνει με σκληρή δουλειά».

Ο Γιάννης δεν σταμάτησε ποτέ να εργάζεται σκληρά στη ζωή του.

Τότε που δούλευε ως μικροπωλητής. Τότε που αγωνιζόταν για να μπορεί να παίξει μπάσκετ. Τότε που πάλευε να σηκώσει μία ολόκληρη πόλη στις πλάτες του. Τώρα που βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.

 

Η παρέλαση του θριάμβου

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ επέστρεψε στην πόλη του Μιλγουόκι έπειτα από μισό αιώνα και η ομάδα παρελαύνει στους δρόμους της πόλης για να γιορτάσει με τον κόσμο την σπουδαία αυτή επιτυχία, όπως είθισται για κάθε πρωταθλήτρια ομάδα.

Τα «ελάφια» ξεκίνησαν το σόου περίπου στις 19:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στη γιορτή.