Γιατί βρίσκεται η Λέσβος ξανά στο πορτοκαλί;- Σε εφαρμογή ξανά το σχέδιο εκκένωσης κλινών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης


Σχόλιο του πνευμονολόγου Μιχάλη Χατζηγιάννη

«Ολόκληρη η Λέσβος (και οι δύο δήμοι), από σήμερα είναι στο πορτοκαλί. Δεδομένου ότι δυστυχώς η Λέσβος δεν είναι Μύκονος (εκτός ίσως από τον ΕΝΦΙΑ...), το θεωρώ κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το χρωματάκι αυτό θα μας συντροφεύει για καιρό και τυχόν μέτρα που ενδέχεται να επιβληθούν, δύσκολα θα φύγουν.

Αν αυτό λέει κάτι, στο Νοσοκομείο μας ξανατέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης κλινών της Παθολογικής κλινικής για να περιθάλψουν τα κρούσματα COVID-19 που θα προκύψουν. Τώρα που λέγαμε δόξα τω Θεώ που κοντεύαμε να αδειάσουμε.

Χθες στη πλατεία Σαπφούς, άκουσα (εφημέρευα και δεν έχω ίδια εικόνα) για μεγαλειώδη συγκέντρωση κατά των εμβολίων και των εμβολιασμών. Ήταν μάλιστα και συνάδελφοι υγειονομικοί πρώτο τραπέζι πίστα όπως αναφέρει ο Ιατρικός σύλλογος Λέσβου σε ανακοίνωση του. Παρεμπιπτόντως, η τροπολογία που τους αφορά, ψηφίστηκε απόψε. Ελπίζω να φρόντισαν να βάλουν το κάτι τις τους στην άκρη...

Όλα αυτά με κάνουν να βγάλω αβίαστα το συμπέρασμα ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας και καλό κουράγιο σε όσους από εμάς υποστούμε τα αποτελέσματα των επιλογών κάποιων που το θεωρούν μαγκιά να σηκώνουν αντάρτικο σε ένα εχθρό ύπουλο και αόρατο.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού εύχομαι!»