Έφτασαν Κουτσουμπας & Οκουγιάν στην Λέσβο



Στην Λέσβο έφτασαν πριν λίγη ώρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP), Κεμάλ Οκουγιάν.

Σήμερα με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς το στις 8 το βράδυ, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP), Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κορυφώνεται το φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ πού διεξάγεται στο άλσος Τσαμάκια.


Η αντιπροσωπεία των Τούρκων που έφτασε το Σάββατο το πρωί στη Μυτιλήνη, θα πάρει μέρος στο Διήμερο με πλούσιο πολιτικό - πολιτισμικό πρόγραμμα, συζητήσεις, κοινές δραστηριότητες και βέβαια με τη συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση.

Θα είναι η κορύφωση σε ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην 30χρονη διαδρομή των Διημέρων που ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκε την Παρασκευή με συναυλίες, γλέντια, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, πεζοπορία και αθλητικές δραστηριότητες.


Το σημερινό πρόγραμμα

Το Σάββατο 10 Ιούλη το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:


10.00 Εκδήλωση με τίτλο «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Συμμετέχουν στελέχη της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΤΚG), όπου θα μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τη δράση των δύο Οργανώσεων και τους αγώνες που ανέπτυξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές.


10.00 Ιστορικός περίπατος των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι μαθητές κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν σημεία με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο κέντρο της πόλης.


20.00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:


- Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας


- Κεμάλ Οκουγιάν, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚP)


Θα μιλήσει ο:


- Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


22.00 Μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ' τη ζωή δεν είναι...».


Συμμετέχουν: Δημήτρης Ανδρονιάδης (πιάνο, ακορντεόν, επιμέλεια αφιερώματος), Παύλος Παπαναστασάτος (κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Χρήστος Γκόντζος (μπουζούκι), Λίνα Ζάχαρη (σαξόφωνο), Παναγιώτης Βήτος (κρουστά).

Ερμηνεία: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πολυξένη Καράκογλου.

Και οι: Mevhibe Kardelen Pιnar (βιολί), Gϋnselin Seda Cetinkaya (φωνή), Volkan Bora Ugur (κιθάρα), Gϋnes Yϋzak (κλασική κιθάρα).

23.00 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

00.00 Παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτη Κάιτατζη, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Erdem Gureler.

Πηγή 902.gr