Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό της Λέσβου παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κα Σοφίας Ζαχαράκης


Ευρεία σύσκεψη των φορέων με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη

Στην ευρεία σύσκεψη των φορέων με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, παρευρέθηκαν το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, η Πρόεδρος του Τουριστικού τμήματος Ευγενία Δρεκόλια και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή, παρουσία και του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση της κατάστασης του τουρισμού στη Λέσβο, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου να ζητά συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον τομέα του τουρισμού με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και την αναβάθμιση αυτών, ιδιαίτερα όσον αφορά την καθημερινή σύνδεση των μεγάλων νησιών με το κέντρο καθ’  όλη τη διάρκεια του έτους και την χρήση του νέου λιμανιού του Σιγρίου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου, η οποία θα πρέπει να είναι σε ετήσια βάση, με τουλάχιστον δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Όσον φορά τις αεροπορικές συνδέσεις, ζητήθηκε, η προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους για την αναπλήρωση των ακυρώσεων των πτήσεων charter, με σκοπό το άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Επιπλέον, σε άμεση προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η περεταίρω στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε όλες να παραμείνουν σε λειτουργία και να είναι ο κύριος μοχλός της επανεκκίνησης του τουρισμού.

Ακόμη, ζητήθηκε η ανάπτυξη και στήριξη με κίνητρα από την πολιτεία, νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι ο εκπαιδευτικός - σχολικός τουρισμός, με αιχμή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Απολιθωμένο Δάσος.

Κλείνοντας, όλοι οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου τόνισαν την ανάγκη για ειδική και εντατική προβολή του νησιού από εξειδικευμένους επικοινωνιολόγους, με προβολή των θετικών του στοιχείων καθώς και τη δημιουργία ενός ενιαίου brand name για την τουριστική προώθηση της Λέσβου. 

Η Υφυπουργός από την πλευρά της δεσμεύτηκε να υπάρξει νέα συνάντηση   αμέσως μετά την τουριστική περίοδο ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα και λεπτομερέστερα οι δράσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν.