Ιάσονας Πιπίνης «Η κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί την αποκατάσταση της εικόνας της Λέσβου»


Ανάρτηση του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Ιάσονα Πιπίνη για τη Λέσβο

Έχοντας αφήσει πίσω της οριστικά τις θλιβερές εικόνες της Μόριας, που στιγμάτισαν ολόκληρο το νησί, η Λέσβος διεκδικεί τη θέση που της αξίζει.

Τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου και αξιοποίησης του μοναδικού Γεωπάρκου εξέτασαν κατά την επίσκεψη τους στο νησί η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Βρέθηκα μαζί με τους Υφυπουργούς στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αναδειχθεί από την Πολιτεία στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό πλέον αλλάζει. Υπενθυμίζω μάλιστα, ότι πριν από λίγες ημέρες νομοθετήθηκε η οικονομική υποστήριξη των έξι αναγνωρισμένων Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, μεταξύ των οποίων και της Λέσβου.

Προσωπικά, γνωρίζοντας καλά τις τοπικές ιδιαιτερότητες, έχοντας καταγωγή από το Μεσότοπο της Λέσβου, πιστεύω πως ο πολιτιστικός, γαστρονομικός και γεωλογικός πλούτος του νησιού, μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Από πλευράς μου, έχω εισηγηθεί μια σειρά συγκεκριμένων δράσεων.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Λέσβος, όπως ο οικοτουρισμός, ο γεωτουρισμός και ο αθλητικός τουρισμός, μπορούν να συμβάλλουν δραστικά για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζει και υλοποιεί την τουριστική ανάπτυξη αλλά και την αποκατάσταση της εικόνας της Λέσβου, που πληγώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των επιπτώσεων της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λέσβο μόνο θυμηδία προκαλεί.

 

Ιάσων Πιπίνης

Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού