Έρχονται τα ηλεκτρικά δημοτικά αυτοκίνητα στον Δήμο Δυτικής Λέσβου


Την τυπική Απόφαση ένταξης αναμένει πια ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στην πρότασή του που ανέρχεται στα 1,5 εκ. ευρώ στην Πρόσκληση του «Αντ. Τρίτσης» για τις «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», μετά την σχετική έγκριση της επιτροπής του προγράμματος.

Βάσει αυτής της πρότασης και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν προσδοκά απλά την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και την σταδιακή εξασφάλιση της αυτονομίας του νησιού στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με υποκατάσταση στον μέγιστο δυνατό βαθμό της ηλεκτρικής ενέργειας των Θερμικών Μονάδων Παραγωγής με ηλεκτρική ενέργεια από Μονάδες ΑΠΕ.

«Πρόθεσή μας είναι η αξιοποίηση ΑΠΕ για την ηλεκτροκίνηση των προτεινόμενων οχημάτων, αντί της περαιτέρω επιβάρυνσης του εργοστασίου στη Μυτιλήνη και του ήδη επιβαρυμένου Δικτύου. Για να επιτευχθεί αυτό σχεδιάστηκε η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων με ταυτόχρονη εγκατάσταση σταθμών αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες)», είχε εξηγήσει από την κατάθεση της πρότασης ο Αντιδήμαρχος Στρατής Ζαφείρης για το σκεπτικό της δημοτικής αρχής μέσω αυτής της πρότασης.

 

Ειδικότερα τώρα σε ότι αφορά την προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων, ο Δήμος αποσκοπεί στο να αποκτήσει:

2 SUV επιβατικά 5θέσια οχήματα

2 mini van εννιαθέσεα επιβατικά τύπου Combi

1 μικρό φορτηγό μεταφοράς εμπορευμάτων

2 λεωφορεία χωρητικότητας των 27 και 34 καθήμενων αντίστοιχα (για χρήση και από ΑΜΕΑ)

2 ανοιχτά διαξονικά φορτηγά των 7.5 tn μικτού φορτίου

1 όχημα πλύσης κάδων, οδών που θα μπορεί να λειτουργεί και ως πυροσβεστικό και αποφρακτικό

 

Τα Ηλεκτρικά Αμαξοστάσια σύμφωνα πάντα με τη μελέτη πρόκειται να βρίσκονται: στην Καλλονή (με δύο διπλούς και πέντε μονούς φορτιστές)

στην Πέτρα (με τρεις μονούς φορτιστές)

στον Πολιχνίτο (με ένα μονό φορτιστή)

στη Ερεσό (με τρεις μονούς φορτιστές)

Στις ίδιες περιοχές θα γίνουν και οι εργασίες ΟΚΩ (που θα προστίθενται στις υφιστάμενες) και εκεί σύμφωνα με την πρόταση θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα με μπαταρίες για κατανάλωση φορτιστών.

 

«Η δουλειά μας και η στρατηγική μας επιβραβεύεται και προχωράμε με σταθερά βήματα προκειμένου να υλοποιήσουμε δράσεις που πριν από λίγο καιρό κάποιοι τις θεωρούσαν έως και ουτοπικές», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος για την θετική εξέλιξη.