Με χειροκροτήματα και επευφημίες υποδέχτηκαν τον Α. Τσίπρα στην Στύψη

Πηγή avgi.gr

Σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Στύψης υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που επισκέφθηκε το χωριό

Εξαιρετικά θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Στύψης έτυχε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξή του στο δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στο νησί της Λέσβου.  

Η επιλογή του χωριού έγινε επειδή έχει έναν πρότυπο συνεταιρισμό, ο οποίος όχι μόνο παράγει λάδι αλλά το συσκευάζει κιόλας, επιδεικνύοντας σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, υλοποιώντας έτσι το μοντέλο αγροτοδιατροφικής ανάπτυξης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 


Το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της Στύψης, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία απασχολούνται με την αγροτοδιατροφή, είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στην αποστολή του Αλ. Τσίπρα.

Στη σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της κοινότητας της Στύψης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή. Όχι μόνο τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους πόσο μάλλον σε ένα νησί όπως η Λέσβος που είναι ο τρίτος κτηνοτροφικός παραγωγός της χώρας.


Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα της συγκινητικής υποδοχής από τους κατοίκους και πολλά μικρά παιδιά, ήταν ότι ο Αλ. Τσίπρας ανέβηκε στο σπίτι ενός κατάκοιτου ηλικιωμένου για να τον χαιρετίσει, ο οποίος ήταν από τους πρώτους συλληφθέντες του νησιού που εστάλη στην εξορία την περίοδο της Χούντας. 

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισκέφθηκε τον Αγροτικό - Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στύψης, όπου οι υπεύθυνοι έθεσαν το ζήτημα της πτώσης των τιμών αλλά και των επιπτώσεων στην παραγωγή από την κλιματική αλλαγή και τον ρόλο που μπορεί και οφείλει να διαδραματίζει ο ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις.


Νωρίτερα, μετά και τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο ραδιόφωνο «Στο Νησί» ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Καλλονή, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει αλιείς από τον Σύλλογο Αλιέων Σκάλας Καλλονής και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της αλιείας. 

Οι αλιείς περιέγραψαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη διαχείριση των θαλάσσιων αλιευτικών αποθεμάτων. Τάχθηκαν κατά κάθε προσπάθειας εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής από ιδιωτικές εταιρείες για τη δημιουργία μονάδων οστρακοκαλλιέργειας, παραδίδοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά υπομνήματα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν παγώσει όλα τα σχέδια εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής, ωστόσο όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται και πάλι να ανοίξει το ζήτημα. 

Αυτήν τη ώρα ο Αλ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με φορείς του νησιού με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των δημάρχων της Λέσβου, στην έδρα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πηγή avgi.gr