Ευρεία σύσκεψη για την στήριξη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου



Ευρεία σύσκεψη με θέμα την στήριξη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, που επλήγη από καταστροφική πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα 26.07.2021 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη ο οποίος και την συγκάλεσε. Στην σύσκεψη παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αναστασία Αντωνέλλη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος εκλήθη από τον Περιφερειάρχη για να αναπτύξει τις προτάσεις που είχε καταθέσει γραπτώς τις προηγούμενες ημέρες, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού, καθώς επίσης και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Στην συζήτηση που διεξήχθη, κατατέθηκαν προτάσεις και λύσεις, άμεσες και έμμεσες, οι οποίες θα εξεταστούν και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να αποφασιστούν και οι τρόποι στήριξης του Συνεταιρισμού.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγκάλεσα την σημερινή σύσκεψη για να μπορέσουμε να βρούμε μέσα από τις υπηρεσίες μας τρόπους στήριξης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου. Κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις, άλλες μακροπρόθεσμες και άλλες πιο άμεσες και τις εξετάζουμε ήδη για να δούμε πως θα στηριχθεί στην πράξη ο Συνεταιρισμός. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους και τις οικογένειες που ζουν και εργάζονται στον Συνεταιρισμό, οφείλουμε να στηρίξουμε την κοινωνία του Μεσοτόπου, οφείλουμε να στηρίξουμε το συνεταιριστικό κίνημα. Και αυτό θα πράξουμε».