«Μπόνους» σε γιατρούς & φαρμακοποιούς που θα εμβολιάζουν (BINTEO)


Με το άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει σαφώς ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης, πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στους αντιεμβολιαστές στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να πείσει και τους πιο δύσπιστους. Σήμερα ανακοίνωσε κίνητρα για τους επαγγελματίες υγείας που ενεργά θα μπουν στη μάχη του προγράμματος «Ελευθερία».

Φαρμακοποιοί και Γιατροί θα αμείβονται με 10 ευρώ ανά ραντεβού εμβολιασμού που θα κλείνουν. Από τα 3 ευρώ ανεβαίνει στα 20 η αμοιβή των γιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους και από 20 στα 50 για κάθε κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Η υποχρεωτικότητα τω εμβολιασμών αν χρειαστεί θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αλλά στην κυβέρνηση θα ήθελαν να μην αναγκαστούν να κάνουν καν χρήση της διάταξης που ψηφίστηκε χθες. Προς το παρόν το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας, γηροκομεία, στην ΕΚΑΜ και στα ΕΚΑΒ

Ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το χειμώνα οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να μπουν σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό με αφορμή την αναφορά του στο Σύνταγμα σημειώνοντας ότι ο καταστατικός χάρτης της χώρας προβλέπει ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας.

Το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανένα το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

 

Η ανακοίνωση του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου

Προς Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας  επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Απόστολο Βαλτά και τον ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε  να δώσει οικονομικά κίνητρα στους φαρμακοποιούς  και στους γιατρούς, για να συμμετάσχουν στην  προσπάθεια να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες,  να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα θα δίνεται αποζημίωση 10 € για κάθε ραντεβού που θα επιβεβαιώνεται στο φαρμακείο, αλλά και θα διενεργείται τουλάχιστον η πρώτη δόση του εμβολίου.

Για εμάς τους Φαρμακοποιούς, η συμμετοχή μας  στην εθνική προσπάθεια για τον αντι-covid εμβολιασμό,  έχουμε αποδείξει ότι δεν συνδέεται  με οικονομικά κίνητρα .

Είναι θεσμική μας υποχρέωση , είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης , να συμβάλλουμε στην επιτυχία της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας.

Διευκρινίζουμε όμως προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παραπληροφόρηση, ότι η αποζημίωση αυτή είναι η ίδια για φαρμακοποιούς και γιατρούς, δηλαδή 10 ευρώ και αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού εμβολιασμού στο φαρμακείο ή στο ιατρείο αντίστοιχα .

Επίσης όσον αφορά την διενέργεια εμβολιασμού κατά της COVID -19 από τα φαρμακεία μας , η συμμετοχή μας θα συζητηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί πρέπει να επιλυθούν γραφειοκρατικά, διαδικαστικά, νομικά και υγειονομικής φύσεως  θέματα.