Η «βουβή» τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (BINTEO)


Πραγματοποιήθηκε χθες στο Τόκιο η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελλάδα η χώρα που έδωσε τα φώτα, τον πολιτισμό σε όλο τον κόσμο μπαίνει πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, με σημαιοφόρους δυο χρυσούς Ολυμπιονίκες για πρώτη φορά στην ιστορία, την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια.

Παίρνει σειρά η ομάδα των προσφύγων ενώ συνολικά παρελαύνουν με βάση το Ιαπωνικό αλφάβητο, 206 χώρες, σε μία τελετή έναρξης διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Μία τελετή έναρξης βουβή. Χωρίς θεατές, με την πανδημία του κορωνοϊού να ρίχνει βαριά την σκιά της πάνω από το Τόκιο. Μοναχικοί αθλητές προπονούνται στο σκοτάδι, προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που έφερε η νόσος Covid – 19, στις ζωές μας.

Ένα μέρος της τελετής αφιερωμένο στη μνήμη όσων έφυγαν από τη ζωή από τον ιό που ταλαιπωρεί τον πλανήτη εδώ και ενάμιση χρόνο.

Και από το σκοτάδι, στο φως. Η ολυμπιακή φλόγα μετά την περιπετειώδη διαδρομή της στα χρόνια του κορωνοϊού ξεπροβάλει στο στάδιο.

Η Ναόμι Οσάκα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος και ανάβει τον βωμό.

Την ίδια ώρα έξω από το στάδιο αρνητές των αγώνων διαδηλώνουν κατά της διεξαγωγής τους. Είναι οι πιο διαφορετικοί, οι πιο δύσκολοι, οι πιο ιδιαίτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας.