Ξεκίνησαν οι πτήσεις από Βρυξέλες προς Καβάλα – Μυτιλήνη


Την περασμένη Παρασκευή 25 Ιουνίου ξεκίνησαν οι αεροπορικές πτήσεις που συνδέουν τις Βρυξέλλες με την Καβάλα και την Μυτιλήνη.

Η έναρξη των πτήσεων είχε αναβληθεί δύο φορές. Κι ενώ όλοι περίμεναν την τρίτη αναβολή, αυτή τελικά δεν αποφασίστηκε. Οι πτήσεις θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή.

Η πληρότητα της πρώτης είναι ικανοποιητική αν και οι επιβάτες «μοιράζονται». Κάποιοι έχουν προορισμό την Καβάλα και κάποιοι άλλοι την Μυτιλήνη. Ίδια πτήση είχε γίνει και στο παρελθόν, με μεγαλύτερη συχνότητα και καλύτερα αποτελέσματα.

Τότε δεν υπήρχε κορωνοϊός και δεν υπήρχε η συνέχιση της διαδρομής προς τη Μυτιλήνη. Για το αεροδρόμιο της Καβάλας η εξέλιξη είναι θετική. Το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν οι αεροπορικές πτήσεις που συνδέουν την Καβάλα με πόλεις της Γερμανίας. Πέραν αυτού ουδέν.

Οι πολυαναμενόμενες πτήσεις από Αγγλία συνεχίζουν να καθυστερούν. Πλέον με τη μετάλλαξη «δέλτα» όλα όσα έχουν σχέση με αφίξεις Εγγλέζων τουριστών φαίνεται να κινδυνεύουν με οριστική ματαίωση και μετάθεση για του χρόνου.

Πάντως και για τη Θάσο κάποιες λίγες ελπίδες υπάρχουν αλλά προς το τέλος Ιουλίου. Στις πτήσεις εσωτερικού οι πληρότητες είναι καλές, γεγονός που η γραμμή Αθήνα- Καβάλα- Αθήνα το χρειάζονταν.

Σε αυτήν την περίπτωση όσα προκάλεσε ο κορωνοϊός φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό. Αρκετές φορές οι επιβάτες, Έλληνες φυσικά, που έρχονται στην Καβάλα από την Αθήνα δεν έρχονται μόνο για δουλειές. Έρχονται και για διακοπές.

 

Πηγή www.proininews.gr