Σε Ανεμωτια και Πτερουντα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  συνεχίζοντας τις περιοδείες του σε χωριά και οικισμούς της Λέσβου, επισκέφτηκε χτες 23.06.2021 την Ανεμώτια,  συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά και τον ειδικό σύμβουλο Μιχάλη Ταμβακέλλη.

Εκεί τον υποδέχτηκαν η Πρόεδρος Βίκυ Δημητρόγλου και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο για τα προβλήματα του χωριού και τις προτεραιότητες που εκείνοι θέτουν.

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Αρχοντικό της Αιμιλίας, όπως είναι γνωστό, το οποίο χρήζει ανακαίνισης προκειμένου να μην καταρρεύσει, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης  του Σωτήρος, στον οποίον με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ξεκινάνε αυτή την περίοδο παρεμβάσεις συντήρησης του, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες οι οποίοι του κατέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

 

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Συνεχίζουμε μαζί με τους συνεργάτες μου να επισκεπτόμαστε τα χωριά της Λέσβου και να καταγράφουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των ανθρώπων που τα κρατάνε «ζωντανά».  Στην Ανεμώτια τόσο η Πρόεδρος όσο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο τους, δουλεύουν καθημερινά  και σε αυτή την προσπάθεια τους θα είμαστε αρωγοί. Ήδη έχουμε χρηματοδοτήσει εργασίες που ξεκινάνε άμεσα  στην εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ θα δούμε πως θα μπορέσουμε όπως μας ζητήθηκε να παρέμβουμε και στην ανακαίνιση του Αρχοντικού της Αιμιλίας».

Χτες 24.06.2021 ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την Πτερούντα.