Έφτασε στη Λήμνο η θαλάσσια βλέννα του Μαρμαρά; Συσκέψεις στο Ναυτιλίας για το θέμα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η βλέννα, που σαν περιβαλλοντική βόμβα έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, φαίνεται ότι έκανε την εμφάνιση της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα και όχι μόνο

Φαίνεται να επαληθεύεται ο φόβος πως είναι μεγάλος ο κίνδυνος να γεμίσουν οι παραλίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, με τη βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά, αφού έφτασε και στις ακτές της Ίμβρου. 

Η βλέννα, που σαν περιβαλλοντική βόμβα έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, φαίνεται ότι έκανε την εμφάνιση της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα και όχι μόνο.

Η παχύρρευστη βλέννα -που πριν από λίγες ημέρες είχε κατακλύσει τη θάλασσα του Μαρμαρά– επεκτάθηκε και στο Αιγαίο και τώρα εντοπίζεται σε παράλια της Λήμνου και του Αϊ-Στράτη. Δύτες στη θάλασσα του Μαρμαρά προσπαθούν χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα να καθαρίσουν τη κολλώδη βλέννα, το φυτοπλαγκτόν, που απλώθηκε στο βυθό της θάλασσας του Μαρμαρά. Η οργανική αυτή ύλη, παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας για περισσότερο από ένα μήνα αλλά η τουρκική κυβέρνηση δεν κινήθηκε, έγκαιρα, όπως είχε δεσμευθεί ο πρόεδρος Ερντογάν για την απομάκρυνση της.