Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του πολιούχου Πλωμαριου Αγίου Νικολάου


Η ενημέρωση από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου

Με μεγάλη χαρά και παρόλο τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας καταφέραμε και για ακόμη μια φορά γιορτάσαμε την Ανακομιδή των Λειψάνων του Πολιούχου Εφόρου Προστάτου μας Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό του Πλωμαρίου. Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας τη Τετάρτη το απόγευμα ενώ την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ'αρτοκλασίας.

Τέθηκαν στο κέντρο του Ναού προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα Αγίων από το Σκευοφυλάκιο του Ναού ενώ φέτος είχαμε τη μεγάλη χαρά να θέσουμε σε προσκύνηση κομμάτι από τη ρίζα του Ιεσαι το οποίο και φέραμε μετά την προσκυνηματική μας εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και μας δόθηκε μεγάλη ευλογία να μπορούμε να έχουμε στο Σκευοφυλάκιο του Ναού μας κομμάτι από το σημείο όπου έγινε η φιλοξενία του Αβραάμ ένα θαυμαστό γεγονός για την εκκλησία μας.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους Ιερείς και Ιεροψάλτες λάμπρυναν με την παρουσία τους τη πανηγυρι μας καθώς και τον νεωκορο μας ο οποίος με πίστη και προσήλωση για άλλη μια φορά στόλισε και διακόσμησε την σεπτή Εικόνα του Πολιούχου μας.

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία.