Η επόμενη μέρα της θεομηνίας στον Δήμο Δυτικής Λέσβου



Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την απομάκρυνση κορμών και κλαδιών από σημεία που προκλήθηκε πρόβλημα από την πρωτοφανή κακοκαιρία της 21/5, οι αυτοψίες αλλά και οι αποκαταστάσεις όπου είναι δυνατόν. Το μέγεθος της ζημιάς σε όλον τον Δήμο εκτιμάται ως τεράστιο και γίνονται από την ημέρα της θεομηνίας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διευθετηθούν τα πλείστα ζητήματα από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και Καθαριότητας.


Τα αιτήματα είναι πάρα πολλά και ο Δήμος επιλαμβάνεται αυτών κατά σειρά προτεραιότητας, με τη δημοτική αρχή να ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη σε κάποιες περιπτώσεις και εθελοντών που συνδράμουν στο συνολικό έργο.


Τις τελευταίες ημέρες έγιναν σε πρώτη φάση από το προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου οι ελάχιστες δυνατές αποκαταστάσεις στο κοιμητήριο Σκουτάρου καθώς και η καταγραφή των ζημιών, παρουσία της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ασανούλας Γιαννή-Κοκκινέλλη, της υπαλλήλου του Δήμου Βικτώριας Καθιώτου και της δημοτικής συμβούλου της Αντιπολίτευσης Ελένης Μόλβαλη. Στο κοιμητήριο οι παρεμβάσεις θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες αφού η ζημιά που έχει υποστεί το κοιμητήριο είναι πολύ μεγάλη.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, παράλληλα με τις επισκέψεις αυτοψίας σε όλες τις πληγείσες δημοτικές ενότητες του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Αξή, συναντήθηκε ακόμα με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές και κατοίκους στο Μόλυβο και στην Πέτρα. Στη Στύψη δε και στο Υψηλομέτωπο και σε συνεργασία με τους Προέδρους των εκεί κοινοτήτων κ.κ. Δρακούλα Νικολάου και Ιγνάτη Μανάβη έγινε η απαραίτητη αυτοψία για να προχωρήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις. Να σημειωθεί ότι από τη θεομηνία στη Στύψη δεν γλίτωσε ούτε το δημοτικό σχολείο του χωριού και η παιδική χαρά, με τα κλαδιά και τους κορμούς να απομακρύνονται χάρη και στην βοήθεια εθελοντών και την υποστήριξη του Προέδρου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νικόλαου Καλατζή.

Στο πλαίσιο των αποκαταστάσεων από τη θεομηνία, κατά προτεραιότητα τίθενται και οι βλάβες σε πολλά σημεία του αρδευτικού δικτύου του Δήμου. Μάλιστα η βλάβη στο «Μετόχι» της κοινότητας Δαφίων, αποκαταστάθηκε χτες.