Πώς παρουσίασαν τα τουρκικά μέσα το περιστατικό με το Λιμενικό στην Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)


Είχαν στήσει τηλεοπτικό συνεργείο σε σκάφος

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Μετά την προσπάθειά τους να περάσουν μετανάστες, χρησιμοποιώντας ακταιωρούς και drones, τώρα διαστρεβλώνουν την αλήθεια παρουσιάζοντας την πραγματικότητα, όπως θέλουν αυτοί. 

Από τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι και λίγο πριν τις 14:00 χθες το μεσημέρι, οι Τούρκοι προσπάθησαν επτά φορές να περάσουν αλλοδαπούς στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην τουρκική ακταιωρό μάλιστα με τον αριθμό «905» είχαν στήσει τηλεοπτικό συνεργείο με δύο τεχνικούς και μία δημοσιογράφο.

Λίγα μίλια πιο μακριά, μια άλλη ακταιωρός τους με τον αριθμό «907» κινήθηκε επιθετικά στο σκάφος «137» του ελληνικού Λιμενικού.

Ωστόσο για ακόμα μια φορά «έκρυψαν» την αλήθεια. Η Ηaberler έγραψε: «Έτσι παρενέβη το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής στο ελληνικό σκάφος που άφησε τους πρόσφυγες να πεθάνουν». Σε ανάλογο κλίμα και η Hurriyet, η οποία έγραψε: «Οι τουρκικές ακτοφυλακές έσωσαν 40 μετανάστες». 

Στη Λέσβο βρισκόταν προχθές ο αρχηγός του Λιμενικού, Θεόδωρος Κλιάρης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις προκλήσεις των Τούρκων και συνεχάρη το προσωπικό για τον επαγγελματισμό τους.

 

-Επικίνδυνα τουρκικά παιχνίδια στο Αιγαίο

Τα επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες πριν απο πέντε ημέρες. Τουρκική ακταιωρός χτύπησε στο πρυμναίο τμήμα του το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «050 – Αρκοί» του Λιμενικού. Από τη σύγκρουση, το σκάφος του Λιμενικού υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

Οι ψαράδες στην περιοχή της Λέσβου παρατηρούν τις τελευταίες ημέρες τους Τούρκους που προκαλούν με κάθε ευκαιρία. «Κανέναν δεν υπολογίζουν» λένε.