Μεταναστευτικό- Λέσβος: 35 νέοι μετανάστες σε δύο ημέρες, και άφιξη στο Μαυροβουνι με ταξί...


Γράφει ο Στρατής Κοκκινελλης

 

35 μετανάστες το διήμερο 1-2 Απριλίου, αφίχθησαν στο νησί της Λέσβου από τα απέναντι τουρκικά παράλια, λίγες μόλις ώρες πριν τις άκρως προκλητικές και επικίνδυνες παραβιάσεις των Τούρκων, που κλιμακώνουν την κατάσταση στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, αποβιβάστηκαν σε θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μυτιλήνης, 7 άτομα.

Ένας εξ αυτών, Νιγηριανής καταγωγής, θεώρησε καλό να αφήσει τους έξι, και να βάλει προορισμό τον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, φθάνοντας εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, με ταξί, αγνοώντας και ο Νιγηριανός και ο Ταξιτζής τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοιου!

Έπειτα, ακολούθησε η σύλληψη του και με κλούβα της Αστυνομίας μεταφέρθηκε στην αστυνομική δ/νση Λέσβου ώστε να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία δικογραφία.

Και οι επτά νεοεισερχόμενοι βρίσκονται στη δομή καραντίνας του Δήμου Μυτιλήνης, στον Καρά Τεπέ.

Η επόμενη άφιξη έχει να κάνει με αυτή που έγινε την Παρασκευή το πρωί.

Ειδικότερα, 28 άτομα αφίχθηκαν στην θαλάσσια περιοχή Παληός, βορειοανατολικά της Λέσβου.

Αφού κρύφτηκαν, ακολουθώντας την πλέον συνήθη τακτική των νεοαφιχθέντων, βγήκαν σε κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση το χωριό της Κλείω, προκειμένου να γίνουν αντιληπτοί από περιπολικό της Αστυνομίας και να οδηγηθούν στη Δομή καραντίνας του Δήμου Δ. Λέσβου, Μ. Θέρμα, όπως κι έγινε.

Μέσα στους 28, υπήρχε και μια εγκυμονούσα, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι παραπάνω αφίξεις έρχονται να προστεθούν μ'αυτές της προηγούμενης εβδομάδας, και σε διάστημα δέκα ημερών κατάφεραν να φτάσουν στην Λέσβο από τα απέναντι Τούρκικα παράλια 204 άτομα.

Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στις γυναίκες και στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων, μιας και καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για να θωρακίσουν και διασφαλίσουν την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο, σεβόμενοι πάντα το Διεθνές Δίκαιο, κι έχοντας να αντιμετωπίσουν την προκλητική Τουρκία, με αποκορύφωμα την Παρασκευή.