Επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά το επιμελητήριο Λέσβου


Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λέσβου στον απόηχο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Πρωθυπουργό και αφορούν σε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αποτελούσαν πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων και των επιχειρηματικών φορέων. Συνεχίζει δε, η περαιτέρω αποκλιμάκωση φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών να αποτελεί ζητούμενο από την επιχειρηματική κοινότητα.

Όμως με την επιστροφή της αγοράς σε πλήρη λειτουργία , οι επιχειρήσεις θα κληθούν να λειτουργήσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την παρατεταμένη κρίση εξαιτίας της πανδημίας. Απαιτούνται επομένως επιπλέον μέτρα στήριξης, όπως η περικοπή μέρους των χρεών τους και των προσαυξήσεων αυτών, ειδικά όσων δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και γενναία μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας σε όλους τους κλάδους και δραστηριότητες.

Έτσι με την προσπάθεια όλων και την αρωγή της Πολιτείας και της Κυβέρνησης η επιστροφή στην κανονικότητα να βρει επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε αυτές με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.