Μοιράζει τρόφιμα η Περιφέρεια σε οικογένειες της Λέσβου που τα έχουν ανάγκη


Τον χώρο όπου συσκευάζονται και θα διανέμονται από την Μ. Δευτέρα στους δικαιούχους, τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα  Απόστολο  Αλατζά και τους ειδικούς συμβούλους, Μιχάλη Πολυπαθέλλη και Μιχάλη Ταμβακέλλη. Εκεί ενημερώθηκε από τον ειδικό σύμβουλο Μιχαήλ-Άνθιμο Δήσσο, υπεύθυνο του συγκεκριμένου προγράμματος, την  Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Υγείας και Πρόνοιας της Περιφέρειας Ειρήνη Αγάλια και τον Προϊστάμενο Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιο Ρούσση, για την διαδικασία καταγραφής και διανομής των προϊόντων  ενόψει του Πάσχα.


Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη όλους όσοι συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή σημειώνοντας πως η Περιφερειακή Αρχή θα βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη:

«Είναι μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε στην Λέσβο και θα την επεκτείνουμε και στα υπόλοιπα νησιά. Θα μοιράσουμε τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν πραγματικό πρόβλημα,  ειδικά την περίοδο αυτή των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους της περιφέρειας και τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια που καταβάλλουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για να φτάσουν εγκαίρως τα προϊόντα στους δικαιούχους και παράλληλα τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου και τα μέλη του  για την βοήθεια τους.

Η Περιφέρεια με τον τρόπο αυτό πέραν ότι στηρίζει  τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, στηρίζει και τον Συνεταιρισμό που μειοδότησε στον διαγωνισμό ενισχύοντας την τοπική μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

 

Από την πλευρά του ο Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος, σημείωσε:

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως αρωγός και συμπαραστάτης στο συνάνθρωπο, δείχνει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία, λειτουργώντας το θεσμό του κοινωνικού παντοπωλείου στα οικονομικά δυσχερή νοικοκυριά.

Ήδη χτες έγινε καταγραφή και παραλαβή των προϊόντων από την επιχείρηση που μειοδότησε στην ανάληψη προμήθειάς τους και ξεκίνησε η διανομή στους πρώτους δικαιούχους, ενόψει του Πάσχα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι θα ενημερωθούν λίαν συντόμως από την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής μέριμνας για την παραλαβή των αγαθών από τα κοντινότερα σημεία εξυπηρέτησής τους.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες μου, την  Ειρήνη Αγάλια, και τον Αναστάσιο Ρούσση γιατί χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους, αυτή η ενέργεια δε θα είχε έλθει εις πέρας».