Αναφορά του Γιάννη Μπουρνού προς την Υπ. Πολιτισμού για τους επικίνδυνους βράχους του Μολύβου


Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την άμεση ανάγκη στερέωσης των επικίνδυνων βράχων στο Μόλυβο.

Ο Γιάννης Μπουρνούς κοινοποίησε στην Υπουργό την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, με την  οποία ζητείται η άμεση έναρξή εργασιών στερέωσης του υπόβαθρου και των βραχωδών πρανών στο Μόλυβο.

Μετά και την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στο νησί της Λέσβου έχουν ενταθεί οι αποκολλήσεις και οι κατακρημνίσεις βράχων σε πυκνοκατοικημένο τμήμα του οικισμού. Υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών, τόσο για τις περιουσίες όσο και για τις ζωές των κατοίκων του Μολύβου, εφόσον το επικίνδυνο σημείο βρίσκεται πάνω απο οικίες και δημοτικούς δρόμους με καθημερινή κυκλοφορία. 

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται εκεί, αφού προκαλούνται και φθορές στο Κάστρο του Μολύβου, που αποτελεί σημαντικότατο πολιτιστικό μνημείο της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω, ο Γιάννης Μπουρνούς στηρίζει το αίτημα του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την άμεση και χωρίς καθυστέρηση έναρξη των σχετικών εργασιών στερέωσης των βράχων του οικισμού, για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου.