Μεγάλη η διασπορά του κορονοιου στο στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στην Καλλονή Λέσβου

 

Στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στην Καλλονή Λέσβου: Συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα

Αναδημοσίευση από alt.gr

Σε συνέχεια της επιστολής τους από το στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στην Καλλονή Λέσβου, οι φαντάροι μας μεταφέρουν :

Χτες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου η διοίκηση της μονάδας αργοπορημένα προχώρησε σε rapid test, τα οποία αποκάλυψαν άλλους 3 θετικούς στον Covid-19 συναδέλφους φαντάρους.

Σύνολο, δηλαδή, 22 φαντάροι θετικοί (βρέθηκε θετικός και ένας συνάδελφος σε φυλάκιο), το οποίο είναι ένα μεγάλο ποσοστό με βάση τη δύναμη της μονάδας.

Απολογισμός τραγικός, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί αν παίρνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανακοπή της μετάδοσης. Το αποτέλεσμα των 3 νέων κρουσμάτων είναι αναμενόμενο, καθώς όλοι οι φαντάροι που ήταν πιθανά θετικοί βρίσκονταν σε καραντίνα όλη την ημέρα μαζί.

Έπειτα, από τα νέα θετικά κρούσματα και αφού μεταφέρθηκαν σε άλλο κτήριο σε απομόνωση, η διοίκηση προχώρησε σε ορισμένα μέτρα, όπως η απολύμανση και η καλύτερη εν μέρει αποσυμφόρηση των 2 θαλάμων που βρίσκονταν 60 περίπου φαντάροι.

Άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός αναμεταξύ των πιθανών κρουσμάτων. Για να περιοριστούν οι πιθανότητες συνέχισης της διασποράς του ιού. Να γίνουν άμεσα μοριακά τεστ σε όλες τις μονάδες του στρατοπέδου.