Πυξίδα: «Οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα που ορίζονται από τη συνθήκη της Γενεύης- Θα αντιδράσουμε στην κατασκευή του νέου ΚΥΤ»

 

Ανακοίνωση της παράταξης με πυξίδα τον ΠΟΛΙΤΗ  για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο:

Τι να πρωτοπεί κανείς για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Χτες ντράπηκε ακόμα και η ντροπή!

Χτες αγανάκτησε ακόμα και ο πιο ήρεμος δημότης!

Χτες στάθηκαν ένας Υπουργός, ένας Βουλευτής και ένας Δήμαρχος μπροστά στους εκλεγμένους εκπροσώπους του Δήμου Μυτιλήνης και είπαν χωρίς ντροπή ψέματα.

Έκαναν τους κινέζους, έπαιξαν ένα κακό θέατρο και αυτό που κατάφεραν ήταν να γελοιοποιηθούν! Γιατί ο κόσμος που ακούει, πολύ καλά καταλαβαίνει και αυτά που λένε αλλά περισσότερο αυτά που δε λένε!

Χθες ακούσαμε πως τα Τοκμάκια δεν είναι ξερονήσια και πως οι πρόσφυγες δεν δικαιούνται να κυκλοφορούν μόνο και μόνο γιατί είναι πρόσφυγες!

Χτες προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους Δημοτικούς Συμβούλους στο εκβιαστικό και διχαστικό ψευτοδίλημμα, Νέα Δομή ή Καρά Τεπές, αγνοώντας το πάγιο αίτημα της Λεσβιακής κοινωνίας για αποσυμφόρηση!

Χτες καταλάβαμε γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή, αρνούνταν τη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία τελικά αποδέχτηκαν μετά τις πιέσεις όλων μας!

Για να μη δει ο κόσμος αυτή την κακοπαιγμένη παράσταση.

Έτσι χτες μάθαμε πως μπορεί το μνημόνιο ΕΕ κυβέρνησης Μητσοτάκη να μιλάει για δομή 5000 και πλέον ατόμων αλλά δεν έχει σημασία έτσι το έγραψαν να βρίσκεται! Αυτοί θα την κάνουν χωρητικότητας 3000!

Μάθαμε επίσης πως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μπορεί να έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με την περιοχή Βάστρια ορίζοντας το χώρο της νέας δομής, μπορεί ο κ. Κύτελης να δήλωνε πως αυτό είναι ένα κατάλληλο μέρος για τη νέα δομή αλλά, όχι βρε αδερφέ, δεν έχει αποφασιστεί η περιοχή, έτσι κουβέντα να γίνεται!!!

Βέβαια ξέχασαν να ενημερώσουν το συνεργάτη του κ. Μηταράκη ο οποίος με κάθε ειλικρίνεια δήλωσε πως ναι το ΚΥΤ θα είναι στη Δημοτική Ενότητα Θερμής!

Και αυτό που ακούσαμε όλοι χτες δεν το «άκουσε» ο κ. Χατζηγιάννης, και αρνήθηκε το δικαίωμα ψήφου στους προέδρους.

Αρνήθηκε επίσης να μας δώσει το λόγω επί της διαδικασίας κάτι που δικαιούμαστε και έκλεισε άρον - άρον τη σύνδεση χωρίς καν να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας!

Όμως ο κόσμος είδε άκουσε ψήφισε χτες!

Είδε πως αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και την άποψη των πολιτών! Το αποτέλεσμα επί της ουσίας, είναι συντριπτικά κατά της δημιουργίας νέας δομής φυλακής!

Όμως αγαπητοί συνδημότες, αυτή ήταν μια πρώτη νίκη της κοινής μας προσπάθειας! Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε στην πράξη τα σχέδια τους!

Οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα που ορίζονται από τη συνθήκη της Γενεύης! Οι πρόσφυγες ζητάνε άσυλο στις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο πρέπει να τους επιτραπεί να πάνε αλλά πρέπει και να διασφαλιστεί η ασφαλής τους μετάβαση!

Οι κάτοικοι αυτού του τόπου έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον τους κι αυτό δεν μπορεί να είναι μια Λέσβος «φυλακή ανθρώπινων ψυχών» επειδή αυτό εξυπηρετεί την ΕΕ και επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Κ. Κύτελης υποσχέθηκαν να υπηρετήσουν τα σχέδια της ΕΕ και όχι του τόπου μας!

Έχουμε δρόμο μπροστά μας!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ