Απάντηση του Δημοτικού Σχολείου Αγιασου στην Λαϊκή Συσπείρωση για τις τουαλέτες και την φύλαξη

 

Απάντηση σε δημοσίευμα με θέμα τις τουαλέτες του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι τουαλέτες εδώ και δύο χρόνια παρουσιάζουν πρόβλημα στην ασφαλή όδευση των λυμάτων με αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία εντός και εκτός και ως εκ τούτου, μερικοί μαθητές δεν πηγαίνουν στις τουαλέτες ότι κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν και ότι τα λύματα βγαίνουν έξω από αυτές.

Θα πρέπει όταν αναφερόμαστε σε μικρούς μαθητές να είμαστε αρκετά προσεκτικοί και ιδιαίτερα όταν αφορά την υγεία και την ασφάλειά τους.

Οι τουαλέτες είναι παλιές, δεν είναι βρώμικες. Κάθε μέρα πλένονται και απολυμαίνονται. Το ότι πρέπει να αντικατασταθούν λόγω παλαιότητας είναι βέβαιο και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από μέρους του σχολείου σε κάθε δημοτική αρχή, κάθε χρόνο, εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, (τόσο επί Καλλικράτη όσο και επί Καποδίστρια). Δεν έχει γίνει ποτέ υπερχείλιση των λυμάτων και η δυσοσμία είναι σπάνια.

 Τα παιδιά που δεν πηγαίνουν είναι της πρώτης τάξης και πάντα στην αρχή της σχολικής χρονιάς γιατί οι τουαλέτες είναι παλαιού τύπου και τις φοβούνται.

Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν παρεμβάσεις και μέχρι σήμερα το έχουν δει ειδικοί από τον Δήμο και περιμένουν να δοθούν προσφορές για να ξεκινήσει το έργο

Τέλος σχετικά με τον συνδημότη που αναφέρεται στο άρθρο είναι εκτός σχολικού χώρου και έχει ενημερωθεί το αστυνομικό τμήμα Αγιάσου.                                                         

Όσον αφορά την φύλαξη, όλοι γνωρίζουν ότι το σχολείο είναι «φρούριο». Κανείς δεν μπαίνει χωρίς άδεια και, ιδιαίτερα, την εποχή ετούτη.                                                                          

Ο Διευθυντής του Σχολείου