Επίσημο: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Λέσβο έως 08/02- Στο επίπεδο Β' η Λέσβος

 

Όπως αποκλειστικά σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο πριν λίγο ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου των αυστηρών περιορισμών που είναι σε ισχύ από την Τρίτη 12/01 στην Λέσβο.

Όπως αποκλειστικά σας είχαμε αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το πρωί η Λέσβος παραμένει στις κόκκινες περιοχές.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πριν λίγο ανακοίνωσε την παράταση στους αυστηρούς περιορισμούς στην Λέσβο έως την Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2021 και σύμφωνα με τον χάρτη επιδημιολογικου φορτίου η Λέσβος βρίσκεται στο επίπεδο Β'

Η Λέσβος λοιπόν για ακόμα μια εβδομάδα (η 4η) παραμένει σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού, ενώ συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 με τα καταστήματα να κλείνουν στις 17:30.

Ενώ ανοίγουν και τα γυμνάσια , όχι όμως τα Λύκεια από 01 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην Λέσβο αυτήν την στιγμή έχουμε 66 ενεργά κρούσματα χωρίς να αναφέρονται οι επαφές.

Ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης και την παράταση στους περιορισμούς (αποστολή sms, νυχτερινή απαγόρευση 21:00-05:00 κ.α) που ισχύουν πανελλαδικά έως την Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα πού συνεχίζουν να ισχύουν στην Λέσβο:

👉Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

👉Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

👉Σε ισχύ φυσικά παραμένει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως 05:00 ενώ όλα τα καταστήματα τροφίμων και τα καταστήματα με click away η click in shop θα κλείνουν στις 17:30.

👉Θρησκευτικές τελετές με 9 άτομα

👉Λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.). ΜΟΝΟ με click away και αυστηρούς κανόνες. (με βάση τις νέες ανακοινώσεις) 

👉Από το click away εξαιρούνται τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία όπου θα λειτουργούσε με ραντεβού click in shop με 2ωρο χρονικό περιορισμό από την αποστολή του SMS

👉Επίσης θα λειτουργήσουν στη Λέσβο τα κομμωτήρια, κέντρα ομορφιάς κτλ  ΜΌΝΟ με ραντεβού, ενώ κανονικά λειτουργούν τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού.

👉Ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία και μετάβαση σε αυτά με το σχετικό SMS.

👉Ανοιχτά Γυμνάσια από 1 Φεβρουαρίου με αποστολή σχετικού SMS

-Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας

👉Από τις 18:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία), γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.